Malinový džem bez varenia
K receptu
Malinový džem bez varenia je najlepší spôsob, ako si uchovať cenné vitamíny na zimu. Najjednoduchším spôsobom je jednoducho zmraziť bobule. Ale maliny sú rozmarné. Strácajú sladkosť a chuť a sú kyslé. Na prípravu čaju sú vhodnejšie sušené bobule. Ale strúhané maliny s cukrom sú ideálnou polevou na zmrzlinu a akékoľvek domáce pečivo a hodia sa aj ako plnka. Ako nakrájať bobule je vecou chuti. Najjednoduchším spôsobom je použiť mixér. Ak však chcete zachovať štruktúru, môžete ju rozdrviť obyčajným drvičom. Hotový výrobok možno skladovať v pohároch v chladničke alebo vložiť do mrazničky.
zložitosť: ľahko Kalórie: 134,55 kcal/porcia Porcie: 33 varenie: 30 min Pridať. čas: 4 hodiny Použité: 0,24 g/0,15 g/32,73DezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 33 PORCIÍmaliny – 1 kg cukor – 1 kg Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na výrobu malinového džemu bez varenia. Maliny dôkladne roztrieďte a v prípade potreby opláchnite tak, že ich vložíte do cedníka a vložíte do nádoby s vodou. Suché.
Krok 2
Vložte bobule do vhodnej vysokej nádoby a rozdrvte mixérom na homogénne pyré. Alebo ho môžete rozdrviť bežným drvičom, ktorý používate na výrobu pyré.
Krok 3
Do nádoby s malinami pridajte cukor a pretrepte, aby sa rozložil. Potom prikryte a nechajte 3-4 hodiny pri izbovej teplote. Cukrové zrná by sa mali rozpustiť. Z času na čas zmes premiešajte.
Krok 4
Maliny rozdeľte do sterilizovaných pohárov. Na vrch posypte jemnú vrstvu cukru, aby sa netvorila pleseň. Zatvorte viečkami a uložte do chladničky.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Malinový džem bez varenia, rovnako ako všetky dezerty, sa ukazuje ako dosť kalorický. 100 g produktu obsahuje 273 kcal. Takže tí, ktorí držia diétu, by sa s nimi nemali nechať unášať.
MIMOchodom
Koľko cukru potrebujete na 1 kg malín? Na prípravu malinového džemu bez varenia sa zvyčajne používa pomer cukru a bobúľ 1: 1. Ak je bobule veľmi kyslé, môže sa zvýšiť množstvo cukru.