Malinový džem so želatínou
K receptu
Ako urobiť malinový džem so želatínou? Tak ako každý iný. Roztrieďte bobule, pridajte cukor a potom varte maximálne 5 minút. Aby bol dezert hustý, budete potrebovať trochu želatíny rozpustenej vo vode. Ihneď po varení sa dezert môže zdať tekutý. Toto je pravda. Želatína začne tvrdnúť až po vychladnutí produktu. Pomôže tiež zachovať jasnú a bohatú farbu. Okrem želatíny môžete použiť agar-agar alebo pektín podľa návodu na obale. Voňavý a jasný malinový džem so želatínou sa ukáže ako veľmi hustý a skôr ako džem alebo cukrovinka. Preto sa dá použiť ako náplň do koláčov.
zložitosť: ľahko Kalórie: 274,86 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 20 min Pridať. čas: 2 hodiny Použité: 1,16 g/0,25 g/66,47DezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍmaliny – 400 g cukor – 500 g voda – 50 ml želatína – 7 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na prípravu malinového džemu so želatínou. Opatrne odstráňte všetky zvyšky z bobúľ. V prípade potreby opláchnite umiestnením do cedníka a umiestnením do panvice s vodou. Suché.
Krok 2
Zmiešajte bobule a cukor vo veľkej nádobe. Ak chcete obaliť každé ovocie cukrom, môžete nádobu potriasť. Nechajte 2-3 hodiny pri izbovej teplote, aby vytiekla šťava.
Krok 3
Položte bobule a cukor na sporák a zahrievajte na strednom ohni až do varu. Znížte teplotu a varte za stáleho miešania a varu asi 5 minút.
Krok 4
Prevarenú vodu pri izbovej teplote zmiešame so želatínou, premiešame a necháme 10 minút odstáť. Zmes pridajte do džemu a miešajte, kým sa úplne nerozpustí. Džem rozdeľte do sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ako zahustiť malinový džem? Namiesto želatíny môžete použiť agar-agar alebo pektín. Bobule na džem zbierajte iba v suchom počasí. Počas dažďov zbiera prebytočnú vlhkosť.
MIMOchodom
Musím umyť maliny? Ak ju chcete jesť, opláchnite ju vodou bezprostredne pred jedlom. Ak chcete pripraviť klasický malinový džem na zimu, nemusíte umývať maliny, ak boli nazbierané z kríka a nepostriekané chemikáliami.