Nakladané uhorky na zimu

K receptu

Ak je letná úroda zeleniny príjemnejšia ako inokedy, pripravte si na zimu nakladané uhorky podľa nášho receptu. Ani pre začínajúceho kuchára to nebude ťažké a nezaberie to veľa času! Zvláštnosťou receptu je, že naň používame nielen pikantné bylinky a korenie, ale aj mrkvu a cibuľu, takže uhorky sú neuveriteľne chutné. Okrem toho sa do marinády nepridáva obyčajný stolový ocot, ale vínny ocot, vďaka čomu je predjedlo veľmi pikantné a rafinované. Vo všeobecnosti ide hlavne o to, aby ste vy a vaši blízki mali silu počkať do zimy a nejedli nakladané uhorky skôr. A ak si nie ste istí takou trvanlivosťou, urobte si ich viac tak, že počet ingrediencií v recepte vynásobíte dvomi, tromi alebo dokonca piatimi!

zložitosť: priemer Kalórie: 21,97 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 1 hodina Použité: 0,61 g/0,07 g/4,89PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUčerstvé uhorky – 1,5–1,7 kg malá cibuľa – 1 ks cesnak – 3 strúčiky mrkva – 1 ks kôpor – 50 g petržlen – 50 ks lístkov čerešne – 3 ks listy čiernych ríbezlí – 3 ks list – 1 ks list chrenu – 1 ks dubový list – 1 ks nové korenie – 3 ks.Na marinádu:pitná voda – 1,5 lcukor – 3 polievkové lyžice. l.soľ – 3 lyžice. l.vínny ocot – 5 polievkových lyžíc. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na marinovanie. Uhorky umyte a osušte. Cibuľu a cesnak ošúpeme. Umyte a ošúpte mrkvu. Umyte všetky listy a zeleň a dobre osušte.

Krok 2

Cibuľu nakrájame na kolieska, mrkvu na kolieska. Cesnak nasekáme nadrobno. Cibuľu, cesnak a mrkvu, kôpor, petržlen, estragón, malinu, dubák, chren, čerešňu a listy ríbezlí vložte do sterilizovanej nádoby. Pridajte nové korenie a korenie.

Krok 3

Pripravte marinádu na uhorky. Aby ste to dosiahli, najskôr nalejte vodu do hrnca, umiestnite ju na vysoký oheň a priveďte do varu. Nalejte uhorky do pohára, zakryte viečkom a nechajte 10 minút.

Krok 4

Opatrne nalejte tekutinu z nádoby do panvice. Položte ho na vysoký oheň a rýchlo priveďte do varu. Pridajte soľ, cukor a varte 5 minút na strednom ohni.

Krok 5

Panvicu s nálevom – základom marinády – stiahneme z ohňa. Nalejte vínny ocot a premiešajte. Výslednou marinádou nalejte uhorky s bylinkami a korením v pohári.

Krok 6

Zrolujte nádobu a potom ju prevráťte na zloženú utierku. Zabaľte a nechajte takto, kým úplne nevychladne. Nádobu s nakladanými uhorkami skladujte na chladnom a tmavom mieste.

UŽITOČNÉ RADY

Ak máte radi pikantnejšiu chuť, pridajte k zimným nakladaným uhorkám malý struk sušenej červenej papriky a asi 4 cm dlhý kúsok koreňa chrenu.

MIMOchodom

Aby boli nakladané uhorky na zimu naozaj chrumkavé a chutné, buďte veľmi opatrní pri výbere tých správnych. V ideálnom prípade by to mali byť malé, stredne veľké a rovnomerné plody čerstvo nazbierané z kríka.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik