K receptu
Omeleta s paradajkami, paprikou a bylinkami v rúre pripomína skôr plnohodnotný kastról, v ktorom omeleta slúži ako pozadie pre veľké množstvo šťavnatej zeleniny. Toto je ideálne vaječné jedlo na raňajky, keď ste unavení z bežných omeliet a miešaných vajec. V tomto kastróle môžete samozrejme použiť nielen paradajky a papriku, ale aj iné plnivá. Táto omeleta je vhodná, pretože ju nemusíte dávať pozor na sporáku. Pečením v rúre bude omeleta vzdušná a nastrúhaný syr vytvorí na vrchu lepkavú kôrku.
zložitosť: ľahko Kalórie: 420,92 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 25 min Použité: 18,59 g/35,41 g/5,42Hlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE8 vajec 60 g strúhaného syra 100 ml smotany 20% tuku 2 paradajky 1 sladká paprika 4 vetvičky petržlenu 2 stonky zelenej cibule 4 polievkové lyžice. l. rastlinný olej soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 190 °C a do rúry vložíme zapekaciu misu s rozmermi 18 x 20 cm, aby sa predhriala.
Krok 2
Papriku pozdĺžne rozrežte, odstráňte semená a blany a polovice nakrájajte na kocky. Paradajky tiež nakrájame na plátky. Nakrájajte zelenú cibuľu. Odstráňte stonky a jemne nakrájajte listy petržlenu.
Krok 3
Vo veľkej panvici zohrejte 3 polievkové lyžice. l. rastlinný olej a smažte papriku 3 minúty. Pridajte paradajky, petržlenovú vňať a cibuľu, dochuťte soľou a korením a pokračujte vo varení ďalšie 2 minúty. Vajcia spojíme so smotanou, pridáme soľ a vyšľaháme.
Krok 4
Vyberte horúcu panvicu z rúry a potrite zvyšným rastlinným olejom. Nalejte vaječnú zmes, navrch rozložte pripravenú zeleninu a posypte syrom. Pekáč vráťte do rúry a pečte 12-15 minút. Kastról nakrájame na porcie a ihneď podávame.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak takúto omeletu pripravíte v krásnom pekáči, môžete ju podávať na stôl priamo vo forme. Mimochodom, v tomto prípade omeleta dlho nevychladne, ak rodine trvá dlho, kým sa pripraví na raňajky.
UŽITOČNÉ RADY
Ak máte radi výdatnejšie raňajky, pridajte si k zelenine kocky šunky alebo klobásy. Vegetariáni môžu do rajnice pridať uvarený cícer alebo tofu.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 9,81 g (12,26 % dennej hodnoty) • tuky 17,89 g (19,88 %) • sacharidy 3,15 g (1,88 %) • kcal 212,98 (11,83 %) • sodík 425,76 mg (29,36 %) • 1 g celkový cukor (1,88 %) 3,62 %) • EFA 5,47 g (27,35 %) • vláknina 0,65 g (2,17 %)