Pečená ryba s ryžou a paradajkami

K receptu

Jednoduchý recept na varenie rýb s ryžou a paradajkami vám pomôže ušetriť čas a získať chutné a zdravé jedlo s minimálnym úsilím. Pri pečení v obálke zostanú ryby jemné a šťavnaté a ryža bude nasýtená vôňami paradajok, olív a bazalky.

Ak chcete, môžete do obálky pridať jemne nakrájanú cibuľu alebo zelenú cibuľu. Krátko pred koncom pečenia môžete obálky mierne pootvoriť, rybu posypať najemno nastrúhaným tvrdým syrom alebo fetou a vrátiť obálky do rúry, aby sa syr roztopil.

zložitosť: ľahko Kalórie: 450,73 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 50 min Použité: 26,42 g / 8,84 g / 63,00Hlavný chodINGREDIENCIE NA 4 PORCIE500 g filé z bielej ryby 300 g dusenej dlhozrnnej ryže 300 g cherry paradajok 100 g olív 2 vetvičky bazalkovo-kalimonová šťava 1 polievková lyžica. l. olivový olej čerstvo namletá čierna soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Olivy zbavíme kôstok a dužinu nasekáme nadrobno. Rybu nakrájajte na 4 porcie, osoľte, pokvapkajte citrónovou šťavou a nechajte 5 minút odstáť. Cherry paradajky nakrájajte na polovicu, nalejte 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej a 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava. Odstráňte stonky a nakrájajte listy bazalky.

Krok 2

Nalejte ryžu do hrnca, pridajte 1 polievkovú lyžičku. l. nakrájané olivy, zalejte 600 ml horúcej vody a priveďte do varu na silnom ohni. Znížte teplotu na minimum a prikryté varte 15 minút.

Krok 3

Rúru predhrejeme na 200°C. Odrežte 4 pláty fólie s rozmermi 40 x 25 cm a položte na plech. Do stredu každého listu položte porciu ryže, pridajte ryby a paradajky a zložte obálky. Pečieme na strednej priečke rúry 30 minút. Pred podávaním alobal rozbaľte a rybu posypte zvyšnými nasekanými olivami a bazalkou.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak chcete olivu ľahko odkôstkovať, položte ju na dosku a zatlačte plochou stranou noža, alebo si jednoducho kúpte olivy bez kôstok.

UŽITOČNÉ RADY

Počas varenia ryže neotvárajte veko, aby ste zabránili uvoľneniu pary, ktorá sa podieľa aj na jej varení. Na sledovanie hladiny vody v panvici použite priehľadné veko.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 7,59 g (9,49 % dennej hodnoty) • tuky 1,87 g (2,08 %) • sacharidy 16,18 g (9,63 %) • kcal 114,15 (6,34 %) • sodík 60,04 mg (4,14 %) • cukor celkom 0,56 g ( 1,12 %) • EFA 0,28 g (1,40 %) • vláknina 0,63 g (2,10 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik