K receptu
Cuketa plnená paradajkami a mletým mäsom. A to všetko je zapečené vo voňavej zeleninovej omáčke s kečupom Maheev Tomato. Veľmi chutné, šťavnaté a krásne!
zložitosť: priemer Porcie: 2 varenie: 50 min Pridať. čas: 30 minRúraPečenieVečeraVečeraObčerstvenieHlavný chodVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcuketa 1 ks paradajka 2 ks mleté mäso (s cibuľou, cesnakom, korením, bylinkami) 100 g syra 100 grluk 1 mrkva 1 ks cesnak 2 stopkový zeler 1 stopka čili podľa chuti Maheev Paradajkový kečup 3 lyžice soľ cukor vavrínový čierny korenie Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte cuketu na rovnaké sudy. Lyžicou vydlabeme dužinu, spodok necháme. Dostanete pohár cukety. Soľ a korenie vo vnútri.
Krok 2
Paradajky vyberajte podľa veľkosti. Odrežte vrchnú časť paradajky a odstráňte semienka a šťavu.
Krok 3
Pripravte si mleté mäso podľa chuti. Mám zmes bravčového a hovädzieho mäsa s cibuľou, cesnakom a čerstvými bylinkami. Paradajkovo-cuketu naplníme mletým mäsom.
Krok 4
Nakrájanú cibuľu, cesnak, mrkvu, čili papričku a zeler orestujeme do mäkka. K zelenine pridáme aj dužinu z cukety. Pridajte paradajkový kečup #Maheev. Omáčku zriedime horúcou vodou. Soľ, pridajte štipku cukru, bobkový list. Dusíme ďalšie tri minúty.
Krok 5
Vložte zeleninovú omáčku a plnené paradajky a cuketu do pekáča. Pečieme pri teplote 190 stupňov 40-50 minút.
Krok 6
10 minút pred koncom pečenia pokrm posypeme strúhaným syrom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Mleté mäso môže byť kuracie alebo morčacie. Korenie a korenie podľa vašej chuti.
UŽITOČNÉ RADY
Ihneď vyberte veľkosť cukety aj paradajok.