Predjedlo z paradajok a papriky s cesnakom na zimu

K receptu

Predjedlo z paradajok a papriky s cesnakom na zimu je veľmi chutná príprava. Aby ste toho získali veľa, skúste si vybrať malé paradajky, aby sa dali do nádoby umiestniť kompaktnejšie a získali ste viac riadkov. Recept na paradajkové predjedlo je taký jednoduchý, že aj keď sa pre prípravu zeleniny týmto spôsobom rozhodnete prvýkrát, uspejete. Už o týždeň budete môcť vyskúšať šťavnaté nakladané paradajky s paprikou. Predjedlo podávajte samostatne alebo namiesto šalátu k teplým jedlám. Bude to veľmi chutné s varenými alebo vyprážanými zemiakmi.

zložitosť: ľahko Kalórie: 46,72 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 1,24 g/1,02 g/8,62MoreniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEzrelé, ale pevné paradajky – 1,5-2 kg stredná cibuľa – 1 ks cesnak – 5 strúčikov sladká paprika – 1 struk kôpor – 1 zväzok petržlenu – 1 zväzokNa marinádu:voda – 1,3 l soľ – 1 polievková lyžica. l.cukor – 3 lyžice. l. rastlinný olej – 1 polievková lyžica. l.ocot 9% – 3 lyžice. l. bobkový list – 1 ks. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na zimné predjedlo z paradajok, papriky a cesnaku si pripravte sterilizovanú trojlitrovú nádobu. Paradajky dobre umyte v tečúcej vode.

Krok 2

Odstráňte stopku z paradajok a nakrájajte na 4 časti. Cibuľu, cesnak, sladkú a štipľavú papriku, bylinky ošúpeme a nakrájame nadrobno a dáme do misy. Miešajte.

Krok 3

Vložte vrstvu zeleninovej zmesi do sterilizovanej nádoby, potom vrstvu paradajok a potom ďalšiu vrstvu zeleninovej zmesi. Pokračujte v striedaní vrstiev, kým nie je nádoba plná. Do nádoby nalejte rastlinný olej a ocot.

Krok 4

Na soľanku zmiešame v hrnci vodu, soľ, cukor a bobkový list, privedieme do varu, 3 minúty povaríme. Odstráňte z tepla a ochlaďte na izbovú teplotu.

Krok 5

Nalejte studenú soľanku do pohára s paradajkami a uzavrite sterilizovaným vekom. Paradajky budú hotové o týždeň. Paradajky skladujte v chladničke 3 mesiace.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Predjedlo z paradajok a papriky s cesnakom na zimu bude ešte krajšie, ak si vezmete viacfarebné paradajky – červené, žlté, oranžové. Umiestnite ich do radov podľa farby, ako v dóze, tak aj na stole to bude vyzerať veľmi atraktívne.

UŽITOČNÉ RADY

Predjedlo z paradajok a papriky s cesnakom na zimu je potrebné skladovať v chladničke alebo v studenej pivnici. Pri izbovej teplote sa takýto produkt rýchlo zhorší.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 0,96 g (1,20 % dennej hodnoty) • tuky 0,38 g (0,42 %) • sacharidy 5,69 g (3,39 %) • kcal 27,34 (1,52 %) • sodík 86,80 mg (5,99 %) • cukor celkom 3,99 g ( 7,98 %) • EFA 0,05 g (0,25 %) • vláknina 1,38 g (4,60 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik