Rassolnik s nakladanými uhorkami a ryžou

K receptu

Rassolnik s nakladanými uhorkami a ryžou je veľmi šťavnatý a chutný prvý chod. Má sladkokyslú chuť a povzbudzujúcu pikantnú vôňu. Kto miluje takéto uhorky, určite pochopí krásu tejto polievky. Tradičný rassolnik sa zvyčajne pripravuje s nakladanými uhorkami, ale ak ich nemáte po ruke, odporúčame vám upustiť od klasiky a pridať nakladané uhorky. Keďže uhorky sú konzervované cukrom a octom, vývar bude úplne iný, pikantnejší, s pikantnejším nádychom. Recept vyžaduje použitie chudého bravčového mäsa. Ale v dňoch pôstu ho môžete variť vo vode alebo zeleninovom vývare. Zvyšné zložky zostávajú nezmenené: zemiaky, mrkva, cibuľa a pár strúčikov cesnaku. Ak chcete urýchliť proces varenia, pridajte ryžu namiesto perličkového jačmeňa. Ideálnym párom pre rassolnik je čerstvá kyslá smotana.

zložitosť: ľahko Kalórie: 182,58 kcal/porcia Porcie: 10 varenie: 1 h 10 min Použité: 11,67 g/6,12 g/18,23polievkaVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 10 PORCIÍbravčová dužina – 450 gris – 100 g zemiaky – 4 ks cibuľa – 1 veľká mrkva – 1 veľké nakladané uhorky – 5-6 malých paradajkových pretlakov – 30 g cesnaku – 2 strúčiky kôpru – 4 vetvičky rastlinného oleja – 30 ml bobkový list – 2. ks soľ podľa chuti mleté ​​čierne korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na prípravu nálevu. Bravčovú dužinu opláchnite, osušte a potom nakrájajte na rovnaké kocky. V hrnci zohrejte polovicu rastlinného oleja a pridajte mäso. Varte za stáleho miešania do zlatista.

Krok 2

Ošúpte a nakrájajte cibuľu. Mrkvu ošúpeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Uhorky nakrájame na kocky. Ryžu dôkladne prepláchnite, kým voda nevytečie číra.

Krok 3

Pridajte polovicu mrkvy a cibule do panvice, kde je mäso vyprážané, a varte za stáleho miešania asi 7-10 minút. Potom zalejte vodou (asi 2,5 litra) a priveďte do varu. Znížte teplotu a všetko spolu varte asi 30 minút.

Krok 4

Zohrejte zvyšný rastlinný olej na panvici, pridajte cibuľu a varte, kým nebude priehľadná. Pridáme mrkvu a dusíme ďalších 5 minút. Pridáme uhorky, paradajkový pretlak, prelisovaný cesnak, zalejeme 2 naberačkami vývaru a zeleninu podusíme asi 10 minút.

Krok 5

Dressing preložíme do panvice k mäsu, pridáme ryžu, bobkový list a polievku ďalej dusíme na miernom ohni pod pokrievkou 20 minút.

Krok 6

Kôpor dôkladne opláchnite, osušte a potom nasekajte. Tvrdé stonky je možné v prípade potreby odstrániť. Vložte zeleninu do polievky, dochuťte soľou a korením podľa chuti, vypnite oheň a nechajte prvú na sporáku ďalších 10 minút. Potom odstavte z horúceho sporáka a nechajte pôsobiť ďalších 20-30 minút.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Či už potrebujete pridať soľanku do nálevu s nakladanými uhorkami – výber je na vás. Ak sa rozhodnete, urobte to veľmi opatrne. Vďaka octu môže byť chuť vývaru ostrá.

MIMOchodom

Po odstátí nálev s nakladanými uhorkami a ryžou oveľa kyslejšie. Soľanka z uhoriek totiž vyteká a zasýti polievku. Preto sa oplatí dodržiavať proporcie uvedené v našom recepte.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik