Rassolnik s paradajkami

K receptu

Ak máte pochybnosti, či môžete variť kyslú polievku s paradajkami, skúste to a rozhodnite sa, ako sa vám táto možnosť páči. Klasický recept, samozrejme, neposkytuje takéto slobody, ale nikto nezrušil kulinársku predstavivosť. Okrem toho sa do nálevu zvyčajne pridáva paradajková pasta, takže paradajky v tomto prípade nebudú vyzerať príliš zvláštne. Čerstvé ovocie samozrejme polievke kyslosť nepridá, no nálev, ktorý sme nutne zaradili do ingrediencií, túto prácu zvládne dokonale.

zložitosť: priemer Kalórie: 418,55 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 3 hodiny Použité: 17,43 g/21,14 g/30,29polievkaVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍNa vývarhovädzie mäso s kosťou – 600 g pitnej vody – 3 l cibule – 100 g čierneho korenia – 8 ks bobkový list – 2 ks.Na polievkuperličkový jačmeň – 130 g pohánkovej cibule – 120 g mrkvy – 120 g zemiakov – 400 g zrelých paradajok – 350 g nakladaných uhoriek – 250 rastlinného oleja – 40 ml pohánkového nálevu – 160 ml soli čerstvo mletého čierneho korenia Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si suroviny na nálev. Mäso umyte a vložte do hrnca. Zalejte studenou pitnou vodou a priveďte do varu. Odstráňte penu pomocou štrbinovej lyžice. Pridáme umytú, neošúpanú cibuľu a zrnká čierneho korenia. Varte vývar na miernom ohni 2 hodiny.

Krok 2

Kým sa pripravuje vývar na nálev, uvaríme si perličky. Dôkladne ho opláchnite a naplňte studenou vodou. Nechajte 1 hodinu. Potom vypustite vodu a vložte perličkový jačmeň do hrnca. Zalejeme 700 ml horúcej vody a po prevarení varíme 40 minút.

Krok 3

Do panvice s mäsom a vývarom pridáme bobkový list. Varte ďalších 20 minút, potom ho vyberte. Vývar precedíme do čistého hrnca. Mäso oddelíme od kosti a nasekáme.

Krok 4

Cibuľu na polievku ošúpeme a nakrájame nadrobno. Mrkvu a zemiaky ošúpeme a umyjeme. Mrkvu nakrájame na malé kocky, zemiaky na malé kocky.

Krok 5

Nakladané uhorky nakrájame na kocky alebo pásiky. Zemiaky dáme do misky a zalejeme vodou, aby nestmavli. Paradajky narežeme priečne a vložíme na 1 minútu do vriacej vody. Preložíme do cedníka a potom ošúpeme. Nakrájajte na kocky.

Krok 6

Na panvici rozohrejeme olej a za stáleho miešania opražíme cibuľu a mrkvu. Pridáme paradajky, trochu osolíme a na miernom ohni dusíme 15 minút. Pridajte uhorky a premiešajte. Dusíme na miernom ohni ďalších 5 minút.

Krok 7

Vložte mäso do vývaru a priveďte do varu. Pridajte zemiaky a varte 10 minút. Umiestnite jačmeň na sito. Pridajte do vývaru s mäsom a zemiakmi. Priveďte do varu.

Krok 8

Pridajte dusenú zeleninu. Nalejte nálev z uhoriek, soľ a korenie. Priveďte do varu a varte nálev 7 minút na strednom ohni. Panvicu s nálevom zatvoríme a necháme na horúcom, vypnutom sporáku 15 minút.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Tento nálev sa pripravuje s perličkovým jačmeňom, ku ktorému sa mnohí z nás z nejakého dôvodu správajú s miernym pohŕdaním. Čo je zásadne nesprávne! Perlový jačmeň je bohatý na rastlinné bielkoviny, vitamíny A, PP, skupinu B, ako aj chróm, vápnik a železo. Pravidelná konzumácia perličkového jačmeňa pomáha zlepšovať trávenie a znižovať hladinu cukru v krvi.

MIMOchodom

Polievku Rassolnik je možné pripraviť nie s hovädzím vývarom, ale s kuracím vývarom. Táto možnosť je dostupná snáď každému, pretože na jej varenie sa hodia celkom lacné stehná, paličky a stehná.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik