Šalát s cícerom, paradajkami a sladkou paprikou

K receptu

Príprava šalátu v orientálnom štýle s cícerom, paradajkami a sladkou paprikou trvá 20 minút. Presne toľko času strávite prípravou celkom uspokojivej večere. Cícer alebo turecký hrášok v krajinách Strednej Ázie a Blízkeho východu sa často podáva jednoducho sušený ako orechy. Hoci v skutočnosti je tento „hrášok“ obľúbenou zložkou mnohých orientálnych jedál. Ak sa niekedy rozhodnete pripraviť si domáci hummus, falafel alebo cícerový pilaf, uvarte si trochu strukovín navyše a zmrazte, kým nebudete potrebovať. Keď sa rozhodnete urobiť tento šalát, bude sa vám hodiť mrazený cícer. Zatiaľ vyskúšajte tento recept s konzervovaným cícerom: tento šalát s pikantným dresingom vás nesklame.

Pripravte si zdravé jedlá pomocou receptov Habit Magnet!

Reklama www.magnit.ru

zložitosť: ľahko Kalórie: 254,59 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 9,04 g / 13,18 g / 27,91ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkonzervovaný cícer – 1 plechovka (400 g) sladká zelená paprika – 2 ks veľká ružová paradajka – 1 ks. (300 g) cesnak – 3 strúčiky rastlinný olej – 40 ml rasca – 0,5 lyžičky. (2 g) mletá paprika – 0,5 lyžičky. (2 g) soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu šalátu s cícerom, paradajkami a paprikou sceďte cícer v cedníku, aby ste vypustili konzervovanú tekutinu, a potom ho preneste do šalátovej misy.

Krok 2

Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme. Vložte do malej misky, pridajte soľ.

Krok 3

Zahrejte 40 ml rastlinného oleja na silnom ohni do mierneho zadymenia a nalejte na cesnak. Miešajte. Keď olej mierne vychladne, po 1 minúte pridajte papriku. Dresing zmiešame s cícerom.

Krok 4

Paradajku nakrájajte na stredné kúsky. Papriku ošúpeme od semienok a blán, nakrájame na tenké prúžky. K cíceru pridajte papriku a paradajky, premiešajte šalát a podávajte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ako dresing si môžete vybrať nielen rastlinný olej. Tento cícerový šalát môžeme dochutiť olivovým olejom a vínnym octom alebo citrónovou šťavou a mätou. Vhodná je omáčka z prírodného jogurtu s bylinkami.

MIMOchodom

Cícer sa ľahko rozmrazí – v miske s horúcou vodou asi za 10 minút – a chutí lepšie ako konzervovaný. Cícer sa pripravuje rovnako ako ostatné strukoviny. Najprv sa namočí (najlepšie cez noc, ale počas procesu je vhodné meniť vodu), potom sa varí do mäkka.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik