K receptu
Príprava šalátu v orientálnom štýle s cícerom, paradajkami a sladkou paprikou trvá 20 minút. Presne toľko času strávite prípravou celkom uspokojivej večere. Cícer alebo turecký hrášok v krajinách Strednej Ázie a Blízkeho východu sa často podáva jednoducho sušený ako orechy. Hoci v skutočnosti je tento „hrášok“ obľúbenou zložkou mnohých orientálnych jedál. Ak sa niekedy rozhodnete pripraviť si domáci hummus, falafel alebo cícerový pilaf, uvarte si trochu strukovín navyše a zmrazte, kým nebudete potrebovať. Keď sa rozhodnete urobiť tento šalát, bude sa vám hodiť mrazený cícer. Zatiaľ vyskúšajte tento recept s konzervovaným cícerom: tento šalát s pikantným dresingom vás nesklame.
Pripravte si zdravé jedlá pomocou receptov Habit Magnet!
Reklama www.magnit.ru
zložitosť: ľahko Kalórie: 254,59 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Použité: 9,04 g / 13,18 g / 27,91ŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEkonzervovaný cícer – 1 plechovka (400 g) sladká zelená paprika – 2 ks veľká ružová paradajka – 1 ks. (300 g) cesnak – 3 strúčiky rastlinný olej – 40 ml rasca – 0,5 lyžičky. (2 g) mletá paprika – 0,5 lyžičky. (2 g) soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu šalátu s cícerom, paradajkami a paprikou sceďte cícer v cedníku, aby ste vypustili konzervovanú tekutinu, a potom ho preneste do šalátovej misy.
Krok 2
Cesnak rozdrvíme, ošúpeme a nasekáme. Vložte do malej misky, pridajte soľ.
Krok 3
Zahrejte 40 ml rastlinného oleja na silnom ohni do mierneho zadymenia a nalejte na cesnak. Miešajte. Keď olej mierne vychladne, po 1 minúte pridajte papriku. Dresing zmiešame s cícerom.
Krok 4
Paradajku nakrájajte na stredné kúsky. Papriku ošúpeme od semienok a blán, nakrájame na tenké prúžky. K cíceru pridajte papriku a paradajky, premiešajte šalát a podávajte.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ako dresing si môžete vybrať nielen rastlinný olej. Tento cícerový šalát môžeme dochutiť olivovým olejom a vínnym octom alebo citrónovou šťavou a mätou. Vhodná je omáčka z prírodného jogurtu s bylinkami.
MIMOchodom
Cícer sa ľahko rozmrazí – v miske s horúcou vodou asi za 10 minút – a chutí lepšie ako konzervovaný. Cícer sa pripravuje rovnako ako ostatné strukoviny. Najprv sa namočí (najlepšie cez noc, ale počas procesu je vhodné meniť vodu), potom sa varí do mäkka.