Šalát s daikonom, uhorkami a tuniakom z konzervy

K receptu

Letný čerstvý šalát daikon, známy aj ako japonská reďkovka, s čerstvými uhorkami a konzervovaným tuniakom na ázijský spôsob. Dresing z majonézy, octu a sójovej omáčky urobí tento šalát obzvlášť šťavnatým a výživným. Ideálne na výdatný obed alebo večeru: tučný tuniak, daikon bohatý na vitamíny a chrumkavá uhorka v hustej omáčke. A na sviatočnom stole bude takýto šalát veľmi užitočný – bez dlhej prípravy, tepelného spracovania výrobkov a zložitého viacstupňového procesu varenia. Vytvorenie chutného jedla nezaberie viac ako 15 minút, čo je obzvlášť cenné vo veľkej rodine alebo pri organizovaní veľkej hostiny.

zložitosť: ľahko Kalórie: 175,91 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Použité: 15,32 g/9,84 g/5,12VečeraVečeraŠalátVegetariánstvonarodeninyINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g daikon 1 konzerva (180 g) tuniaka v osolenej vode 2–3 stredné uhorky 2 polievkové lyžice. l. majonéza 1 polievková lyžica. l. ocot 1 polievková lyžica. l. sójová omáčka 1 polievková lyžica. l. Tabuľka váh a mier sezamových semienok RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na šalát s daikonom, uhorkami a konzervovaným tuniakom nakrájajte daikon a uhorky na tenké dlhé prúžky a vložte do šalátovej misy. Vypustite tekutinu z tuniakovej konzervy a rybu roztlačte vidličkou.

Krok 2

Majonézu zmiešame s octom a sójovou omáčkou.

Krok 3

Zálievkou prelejeme zeleninu a premiešame, aby sa obalila. Na šalát položíme tuniaka a posypeme sezamovými semienkami.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Ak milujete reďkovky a nezvyčajné jedlá, určite si urobte pečený alebo vyprážaný daikon. Táto zelenina sa stane vašou obľúbenou prílohou.

UŽITOČNÉ RADY

Daikon je zelenina, ktorá je zdravá vo všetkých ohľadoch a v akejkoľvek forme. Japonci a Číňania jedia nielen samotnú koreňovú zeleninu, ale aj jej listy a klíčky (tie sú jedlé). Exotické reďkovky môžete jesť aspoň každý deň – tepelne upravené alebo surové.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 4,97 g (6,21 % DV)

• tuky 4,39 g (7,88 %)

• sacharidy 3,02 g (1,80 %)

• kcal 69,35 (3,85 %)

• sodík 172,35 mg (11,89 %)

• celkový cukor 0,90 g (1,80 %)

• EFA 0,70 g (3,50 %)

• vláknina 0,42 g (1,40 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik