K receptu
Šalát s kuracím mäsom, jablkami a paradajkami osloví naozaj každého, kto si chce pochutnať na chutnom, no zároveň najvýživnejšom a najzdravšom jedle. Je to skvelé na ľahký obed alebo večeru, najmä v lete, keď sa nechcete prejedať. Na prípravu šalátu budete potrebovať jednoduché a cenovo dostupné suroviny – kuracie mäso, paradajky, feta syr, jablko a pikantný dresing, ktorý ozvláštni chuť tohto šalátu. Na konci varenia pridajte do šalátu trochu tekvicových a slnečnicových semienok – budú ešte chutnejšie a zdravšie.
zložitosť: ľahko Kalórie: 952,03 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 40 min Použité: 40,14 g/75,97 g/23,55ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIE200 g šalátovej zmesi 200 g cherry paradajok 1 jablko polovica červenej cibule 1 strúčik cesnaku 1 filet z kuracích pŕs 100 g syra feta 6 polievkových lyžíc. l. olivový olej 1 polievková lyžica. l. balzamikový ocot 1 lyžička. med 1 polievková lyžica. l. tekvicové semienka 1 polievková lyžica. l. slnečnicové semienka soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Filety osušíme papierovou utierkou a dochutíme soľou a korením. V malej panvici zohrejte 2 polievkové lyžice. l. olivový olej a smažte kurča na strednom ohni 6 minút. Otočte a pokračujte vo varení ďalších 5 minút. Preložíme na dosku a mierne ochladíme.
Krok 2
Kuracie filé nakrájajte cez zrno na tenké plátky. Jablko nakrájame na tenké plátky, cibuľu na pol krúžky. Cherry paradajky prekrojíme na polovicu. Nakrájajte cesnak. Fetu nakrájame na kocky.
Krok 3
V malej miske zmiešajte zvyšný olivový olej s medom, balzamikovým octom a cesnakom a dochuťte soľou a korením. Zálievku vyšľaháme metličkou alebo vidličkou. Semená opražte na suchej panvici do zlatista.
Krok 4
Šalátovú zmes rozdeľte na dva taniere. Pridáme kuracie mäso, jablká, paradajky a cibuľu, posypeme fetou a semienkami a pokvapkáme dresingom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Ak je to potrebné, kuracie filé je možné nahradiť morčacím filé a feta iným mladým nakladaným syrom. Náhrada bude ekvivalentná, preto ponechajte zvyšok receptu nezmenený.
UŽITOČNÉ RADY
Kuracie mäso, ako každá bielkovina živočíšneho pôvodu, je dôležitým prvkom plnohodnotnej stravy. A kuracie mäso je pre mnohých obľúbeným produktom. Nie každému ale filet chutí, keďže je suchší ako ostatné časti. Ale toto je jednoducho dokonalé: šalát obsahuje toľko šťavnatých ingrediencií, vzhľadom na jablko, zeleninu a dresing, že kuracie filety sú pre toto jedlo ideálnou voľbou.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 11,55 g (14,44 % dennej hodnoty) • tuky 10,63 g (11,81 %) • sacharidy 4,87 g (2,90 %) • kcal 160,73 (8,93 %) • sodík 327,84 mg (22,61 %) • 30 g celkový cukor (3,90 %) 6,60 %) • EFA 2,54 g (12,70 %) • vláknina 0,93 g (3,10 %)