K receptu
Šalát so šťavelom a paradajkami poteší oko pestrými farbami a chuťové poháriky zaujímavými vnemami: kombinácia sladkých cherry paradajok a byliniek s príjemnou kyslosťou nenechá nikoho ľahostajným. Toto jedlo je pripravené doslova za 10 minút vrátane predbežného spracovania produktov, čo je tiež dobrá správa. Vezmite paradajky a šťavel, umyte, nakrájajte, zmiešajte s veľmi jednoduchým dresingom z olivového oleja a horčice. Voila! A nezabudnite doplniť šťavel a paradajkový šalát s píniovými orieškami: dodajú jedlu lahodnú textúru!
zložitosť: ľahko Kalórie: 129,58 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 10 min Použité: 1,83 g/11,68 g/4,62Žiadna tepelná úpravaVečeraVečeraŠalátVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPiknikINGREDIENCIE NA 4 PORCIEšťavel 200 g cherry paradajok 200 g píniových orieškov 1 ČL olivového oleja 2 ČL cesnaku 1 kus horčice 1/2 ČL soľ korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na šalát. Umyte a osušte šťavel. Odrežte stonky. Listy nakrájajte na prúžky a vložte do šalátovej misy. Cherry paradajky umyjeme a nakrájame na polovice. Pridajte k šťaveľu spolu s orechmi.
Krok 2
Pripravte dresing na šalát. Za týmto účelom nalejte olivový olej do misky. Pridáme horčicu a prelisovaný cesnak. Soľ a korenie podľa chuti. Zmiešajte.
Krok 3
Šalát zalejeme pripravenou zálievkou. Šalát nechajte 10 minút pri izbovej teplote a potom podávajte. Môžete ozdobiť listami akýchkoľvek korenistých bylín.
UŽITOČNÉ RADY
Pred pridaním píniových orieškov do šalátu s šťavelom a paradajkami ich opečte na suchej panvici, kým nebudú voňavé. Urobte to na miernom ohni a často miešajte, aby ste sa vyhli spáleniu.
MIMOchodom
Nakrájané uhorky môžete pridať do šalátu so šťavelom a paradajkami: jedlo získa výraznejšiu osviežujúcu chuť. Ak sú veľké, odstráňte semená a šupku.