Šalát s tuniakom, čínskou kapustou a uhorkou

K receptu

Šalát s tuniakom, čínskou kapustou a uhorkou si môžete pripraviť každý deň, ak si to želáte: jeho ingrediencie sú dostupné pre každého a vyžaduje len veľmi málo času. Tí, ktorí chcú schudnúť, môžu dokonca jesť toto jedlo na večeru, pretože dokonale zaženie hlad, čo znamená, že pravdepodobnosť „nočnej hliadky“ je prakticky znížená na nulu. Zároveň je obsah kalórií v šaláte pomerne nízky a je ľahko stráviteľný. A, samozrejme, stojí za zmienku príjemná osviežujúca chuť jedla, ktoré dáva uhorka a sladká paprika.

zložitosť: ľahko Kalórie: 195,74 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 10,62 g/14,89 g/3,66ŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIEvajcia C1 – 3 shpekin kapusta – 500 g čerstvé uhorky – 200 g červená paprika – 120 g petržlen – 2 vetvičky zelenej cibule – 20 g konzervovaný tuniak – 1 plechovka (185 g) olivový olej – 4 polievkové lyžice. l.šťava a nastrúhaná kôra z 1/2 citróna mleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky ingrediencie na šalát. V prvom rade si uvaríme vajíčka na tvrdo. Za týmto účelom ich umyte a vložte do naberačky. Zalejte vodou a priveďte do varu. Varte na miernom ohni 10 minút. Ochlaďte tečúcou vodou.

Krok 2

Čínsku kapustu ošúpeme a nakrájame na tenké pásiky. Umyte čerstvé uhorky. Ak je to potrebné, plody sa môžu olúpať a odstrániť veľké semená, ak sú veľké. Dužinu nakrájajte na malé plátky.

Krok 3

Sladkú papriku umyte a nakrájajte na prúžky, odstráňte semená a membrány. Umyte petržlen a zelenú cibuľu a osušte. Jemne nakrájajte. Otvorte konzervu tuniaka a vypustite tekutinu.

Krok 4

Vajcia ošúpeme a nakrájame na malé kocky. Skombinujte s čínskou kapustou, uhorkami, sladkou paprikou, cibuľou, petržlenovou vňaťou a tuniakom. Pridajte trochu soli a korenia.

Krok 5

Na omáčku zľahka vyšľaháme olivový olej s citrónovou šťavou. Pridáme nastrúhanú kôru a premiešame. Vzniknutú omáčku zalejeme ingredienciami šalátu a premiešame. Vložte do šalátovej misy a podávajte.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Šalát môžeme obliecť inou omáčkou. Môže to byť čistý olivový olej zmiešaný so sójovou omáčkou alebo nasekaným cesnakom alebo obyčajná dobrá majonéza.

MIMOchodom

Šalát s tuniakom a čínskou kapustou obsahuje viacero šťavnatých ingrediencií, preto sa nedá dlho skladovať. Berte tento bod do úvahy a pripravte jedlo „na jedno jedlo“.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik