Šalát s vyprážanými halloumi, paradajkami a fazuľou mungo

K receptu

Šalát s vyprážanými halloumi, paradajkami a fazuľou mungo Svetlý a pikantný šalát v štýle Blízkeho východu. Má všetko, čo potrebujete pre dokonalú harmóniu chutí: hustú pružnosť kociek vyprážaného halloumi, sladkosť karamelizovanej pečenej mrkvy, sviežosť paradajok, jemnú horkosť rukoly, bohatú hustotu mungo fazule a aromatickú omáčku. teplý olivový olej s rascou a cesnakom. Tento šalát bude výborným zdrojom bielkovín pre tých, ktorí nejedia mäso a ryby: bielkovinovú zložku tu zastupuje nielen halloumi syr z kozieho a ovčieho mlieka, ale aj fazuľa mungo, ktorej bielkoviny sú ľahšie stráviteľné ako bielkoviny iných strukovín.

zložitosť: priemer Kalórie: 596,72 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 45 min Použité: 23,64 g/41,01 g/33,03ŠalátINGREDIENCIE NA 4 PORCIE200 g fazuľky mungo 200 g halloumi 200 g rukoly 2 paradajky 2 mrkvy 2 strúčiky cesnaku 5 vetvičiek koriandra 7 lyžíc. l. olivový olej 2 lyžice. l. jablčný ocot 1 lyžička. med 1 lyžička rasca soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Fazuľku mungo vložíme do hrnca, zalejeme 500 ml studenej vody a na prudkom ohni privedieme do varu. Znížte teplotu na minimum a prikryté dusíme 30 minút. Scedíme v cedníku.

Krok 2

Halloumi nakrájame na kocky so stranou 1,5–2 cm, mrkvu nakrájame na kolieska hrubé 5 mm, paradajky na plátky. Nakrájajte koriandr a cesnak.

Krok 3

Rúru predhrejeme na 200°C a plech vystelieme papierom na pečenie. Vložte mrkvu do misy, nalejte 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej a med, posypeme korením a soľou a premiešame. Položte v jednej vrstve na plech a pečte v strede rúry 10 minút. Plátky otočte na druhú stranu a pečte ďalších 10 minút. Preložíme na tanier a necháme mierne vychladnúť.

Krok 4

Vo veľkej nepriľnavej panvici zohrejte 1 polievkovú lyžičku. l. olivový olej a kocky halloumi opečte zo všetkých strán do zlatista. Preneste halloumi na tanier. Do tej istej panvice pridajte zvyšný olivový olej, pridajte rascu a zohrievajte 30 sekúnd. Odstráňte z tepla, pridajte cesnak a premiešajte.

Krok 5

Vložte pripravené fazuľky mungo, mrkvu, paradajky a koriandr do veľkej misy. Nalejte bylinkový olej a jablčný ocot a jemne premiešajte. Rukolu poukladáme na misu, pridáme mungo so zeleninou, posypeme halloumi kockami a ihneď podávame.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Syr Halloumi má v porovnaní s inými syrmi dosť vysoký bod topenia, takže sa skvele hodí na vyprážanie na panvici či grile, pri ktorom sa vytvorí krásna zlatohnedá kôrka.

UŽITOČNÉ RADY

Malé množstvo medu mrkve príliš neosladí, ale pomôže urýchliť jej karamelizáciu v rúre. Ak ste vy alebo vaši hostia alergickí na med, môžete ho nahradiť rovnakým množstvom hnedého cukru alebo topinamburovým sirupom.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 4,23 g (5,29 % dennej hodnoty) • tuky 12,48 g (13,78 %) • sacharidy 6,35 g (3,78 %) • kcal 151,80 (8,43 %) • sodík 207,90 mg (14,34 %) • cukor celkom 5,04 g 10,08 %) • EFA 1,46 g (7,30 %) • vláknina 0,84 g (2,80 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik