K receptu
Pri cukrovke mnohým ľuďom naozaj chýba jedlo, na ktoré boli zvyknutí z detstva – buchty, koláče, palacinky… Ale palacinky si môžete pripraviť aj z povolených produktov! Šošovica, podobne ako iné strukoviny, je vítaná v antidiabetickej diéte a tu je skvelý spôsob, ako spojiť podnikanie s potešením. Jedinou podmienkou je začať s prípravou raňajok už večer. Podávajte tieto palacinky so zeleným čajom.
zložitosť: ľahko Kalórie: 322,98 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 40 min Pridať. čas: 12 h Použité: 19,12 g/12,63 g/28,53PraženieRaňajkyHlavný chodINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 vajcia C1 alebo C06–12 malé cherry paradajky 1 lyžička. maslo soľ čerstvo mleté čierne korenie obľúbená zmes korenia na posypanie (za’atar, kari, garam masala atď.)Na palacinky:100 g červenej šošovice alebo dal (úplne olúpané fazuľky mungo) 250 ml neperlivej minerálnej vody 1-2 cm čerstvého koreňa zázvoru niekoľko vetvičiek koriandra, bazalky alebo petržlenu s koriandrom, bazalkou alebo petržlenovou vňaťou rozpustené maslo na vymastenie panvice Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na palacinky večer predtým vložte šošovicu/dal do čistého mlynčeka na kávu alebo vysokovýkonného mixéra a rozdrvte na múku. Múku zmiešame s minerálnou vodou do hladka. Prikryte uterákom a nechajte pri izbovej teplote 8–12 hodín. Ak je dom horúci, môžete ho vložiť do chladničky, ale ak je menej ako 24 ° C, je lepšie ho nechať na stole.
Krok 2
Ak bolo cesto v chladničke, vyberte ho aspoň 15 minút vopred. pred varením. Zázvor ošúpeme a nastrúhame na jemnom strúhadle do cesta. Zeleninu nakrájajte a pridajte do cesta. Pepper a pridajte trochu soli, premiešajte. Cesto by nemalo byť husté, potrebujete konzistenciu mastného kefíru.
Krok 3
Malú panvicu, ideálne liatinovú, položte na strednú teplotu a dôkladne zohrejte. Panvicu vymastíme ghee a nalejeme cesto, ktoré rozotrieme po panvici v rovnomernej vrstve. Varte, kým sa okraje nezačnú odťahovať od okrajov panvice. Opatrne otočte a varte ďalšie 1-2 minúty.
Krok 4
Keď sú všetky palacinky pripravené, vložte do panvice cherry paradajky, zatiaľ nič nepridávajte. Opekajte za občasného otáčania, aby sa pokryli boky cherry paradajok, asi 3 minúty. Po okrajoch panvice rozložte cherry paradajky, do stredu položte kúsok masla a ihneď rozbite vajcia. Vyprážané vajce opečte na požadovaný stupeň prepečenia. Posypeme obľúbeným korením a podávame s pečenými paradajkami a šošovicovými plackami.
MIMOchodom
Tieto šošovicové placky sú vhodné pre každého, kto sa stravuje podľa systému Pevzner, tabuľka č.9 (diabetes mellitus, tolerancia sacharidov, tehotenský diabetes).