Uhorkové lečo na zimu

K receptu

Prekvapte svojich blízkych a hostí: pripravte si uhorkové lečo na zimu pomocou nášho jednoduchého a priamočiareho receptu! Predjedlo je chutné a krásne, najmä ak si vezmete sladkú papriku rôznych farieb. Mnohí budú pravdepodobne prekvapení, hovoria, prečo vôbec dávať uhorky do leča, pretože klasický recept neznamená použitie takejto zložky. Toto rozhodnutie je však úplne opodstatnené: vďaka tejto „prísade“ jedlo získa výraznejšiu textúru. A ešte jedna dobrá správa, ktorá poteší šetrné ženy v domácnosti: pre naše lecho si môžete vziať neštandardné uhorky, ktoré boli predtým odmietnuté pred morením alebo nakladaním.

zložitosť: priemer Kalórie: 55,26 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 50 min Použité: 1,28 g/2,14 g/7,78PrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍčerstvé uhorky – 2 kg paradajok – 1,5 kg feferónky – 1 ks cesnak – 8 strúčikov sladká paprika – 700 g mrkvy – 500 pohánkovej cibule – 300 rastlinného oleja – 100 ml cukru – 100 g soli – 25 g octu (9%) – 100 ml Tabuľka mier a mierok RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si suroviny na lečo. Paradajky narežeme krížom od stonky a vložíme na 1 minútu do vriacej vody. Potom vyberte, nechajte trochu vychladnúť a zlúpnite šupku.

Krok 2

Presuňte paradajky do veľkej nádoby mixéra. Pridajte feferónky (so semienkami alebo bez semien, podľa vašich chuťových preferencií) a olúpané strúčiky cesnaku. Všetko spolu pomelte.

Krok 3

Mrkvu na lečo očistíme, umyjeme a nastrúhame na hrubom strúhadle. Sladkú papriku umyjeme a nakrájame na polovice. Odstráňte membrány, semená a nakrájajte na plátky. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na polovičné kolieska.

Krok 4

Vo veľkej panvici rozohrejeme 30 ml oleja a opražíme cibuľu. Pridajte mrkvu a papriku. Smažte za stáleho miešania na strednom ohni 10 minút. Počas tejto doby umyte a nakrájajte uhorky na plátky.

Krok 5

Nalejte pasírované paradajky s feferónkami a cesnakom do hrnca s hrubým dnom a položte na stredný oheň. Pridajte cukor, soľ a zvyšné maslo. Za stáleho miešania privedieme do varu.

Krok 6

K paradajkám pridajte vyprážanú zeleninu. Opäť priveďte do varu. Pridajte uhorky a premiešajte. Dusíme na miernom ohni 10 minút. Zalejeme octom a privedieme do varu.

Krok 7

Umiestnite lečo do suchých sterilizovaných pohárov až po vrch (čo najtesnejšie, aby ste sa vyhli dutinám) a zrolujte. Vyklopte na dvojito zloženú utierku a nechajte vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Aby ste uhorkové lečo zabalili do pohárov čo najtesnejšie, pri plnení nimi pravidelne jemne potraste alebo ich dnom poklepte o pracovný stôl.

MIMOchodom

Mrkva na uhorkové lečo je možné nakrájať na tenké prúžky: vďaka tomu bude textúra občerstvenia ešte zaujímavejšia. Ak máte doma špeciálne strúhadlo so špeciálnym nástavcom, použite ho.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik