Čo dokážete uvariť za 5 minút? 7 nápadov: pizza v pita chlebe, sendvič, cupcake v hrnčeku a ďalšie chutné jedlá

Čo dokážete uvariť za 5 minút? 7 nápadov: pizza v pita chlebe, sendvič, cupcake v hrnčeku a ďalšie chutné jedlá

Čo dokážete uvariť za 5 minút? 7 nápadov: pizza v pita chlebe, sendvič, cupcake v hrnčeku a ďalšie chutné jedlá

Stáva sa, že som zaspal, takže na raňajky mám presne 5 minút a ani o sekundu viac. Alebo tak – je tu termín a nie je čas, ale nenechajte svoju rodinu hladnú! Čo teda môžete uvariť za 5 minút, ak je to vôbec možné? Budete prekvapení, ale je toho veľa – omelety, smoothies, šaláty, cupcaky, pizza a dokonca aj koláče.

Čo dokážete uvariť za 5 minút?

O čom budeme hovoriť v článku:

  • Miešané vajíčka alebo smoothie na raňajky
  • Na obed šalát a pizza
  • Dezert za 5 minút
  • Recepty
  • Rýchle caprese vajcia v mikrovlnnej rúre
  • Pizza v mikrovlnke za 5 minút
  • Zdravé chlebíčky s celozrnným pečivom, zeleninou a tvarohom
  • Horúci sendvič s klobásou a syrom
  • Tuniakový šalát „Tri plechovky“
  • Šalát s jablkom, špenátom a syrom v pohári
  • Čokoládový koláč v mikrovlnnej rúre

Miešané vajíčka alebo smoothie na raňajky

Možno najjednoduchšieečo vieš uvariťb za 5 minút, toto je smoothie. INVezmite ovsené vločky, orechy, čerstvú zeleninu alebo ovocie a pridajte mlieko, vodu alebo akýkoľvek fermentovaný mliečny výrobok. 2 minúty v mixéri – a chutné a zdravé občerstvenie je hotové. Zvládne to aj dieťa!

Za 5 minút ľahko uvaríte praženicu alebo omeletu na sporáku aj v mikrovlnnej rúre. Nakrájaná slanina alebo šunka, konzervovaná kukurica, cherry paradajky alebo krutóny vám pomôžu urobiť jedlo uspokojivejším. A ak praženicu posypete strúhaným syrom, prikryjete tortillou, zľahka zatlačíte a potom prevrátite na tanier, výsledné jedlo môžete doplniť plátkami zeleniny a poskladať na spôsob mexického taco. Veľmi pohodlné vziať so sebou.

Na obed šalát a pizza

S použitím tenkého pita chleba, tortilového chleba alebo dokonca bežného toastového chleba je veľmi jednoduché pripraviť rýchlu pizzu. Základ natrieme omáčkou (paradajkou alebo pestom), posypeme syrom, poukladáme všetko, čo sme našli v chladničke, klobása, huby, olivy atď. Navrch položte plátky mozzarelly a vložte do mikrovlnnej rúry na 5 minút. Pripravený!

Za 5 minút pripravíte jednoduchý šalát „všetko zmiešajte a zjedzte“. Napríklad trhať rukami šalát ľadový, na tenko nakrájajte čerstvú uhorku, pridajte konzervovanú kukuricu, pár cherry paradajok a pokvapkajte olivovým olejom, citrónovou šťavou, soľou a korením. Jedlo môžete viac zasýtiť použitím konzervovanej fazule, hrášku, húb alebo sušienok. Medzi študentmi je stále obľúbený šalát pozostávajúci z nakladaných šampiňónov, kukurice, cíceru a kyslých uhoriek. Na jeho prípravu je potrebné otvoriť 4 poháre, všetko premiešať a dochutiť nerafinovaným slnečnicovým olejom.

Dezert za 5 minút

Dezert za 5 minút je tiež celkom možný. Hotové sušienky pomelieme mixérom, strúhanku nasypeme do misy s rovným dnom, zhutníme a na vrch natrieme smotanový syr a práškový cukor. Alebo zmiešajte akékoľvek bobuľové pyré s kondenzovaným mliekom a nasekanými orechmi. Ďalšia možnosť Rýchly koláč z mikrovlnky, ktorý uvaríte priamo v hrnčeku.

Recepty

Rýchle caprese vajcia v mikrovlnnej rúre

Rýchle vajce caprese v hrnčeku sa uvaria bleskovo ako vyprážané vajcia na panvici, ale sú oveľa chutnejšie. Tejto metódy sa netreba báť stačí pohár prikryť špeciálnym plastovým viečkom a mikrovlnka zostane určite čistá.

Rýchle caprese vajcia v mikrovlnnej rúre
Rýchle caprese vajcia v mikrovlnnej rúre

Na varenie na 1 porciu treba:

  • vajcia – 1 ks.
  • šunka – 40 g
  • Cherry paradajky – 2 ks.
  • mozzarella – 1 plátok
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • soľ

Ak chcete odoslať:

  • bazalka – 1 vetvička
  • sušené čili vločky

1. Plátky šunky poukladajte do širokého hrnčeka tak, aby pokrývali dno a boky. Pridáme mozzarellu, vajíčko, rozpolené cherry paradajky, dochutíme soľou a korením.

2. Zakryte pokrievkou a vložte do mikrovlnnej rúry. Varte pri vysokom výkone 1,5 minúty Počas tejto doby by mali bielka stuhnúť. V prípade potreby varte ďalších 20 sekúnd.

3. Hotové rozmiešané vajíčka ozdobíme lístkami bazalky a čili lupienkami. Ihneď podávajte.

Poznámka pre hostiteľku

Ide o dizajnové jedlo, v ktorom môžete mozzarellu nahradiť akýmkoľvek iným mäkkým syrom, šunkou s klobásou atď.

Mimochodom

Na varenie miešaných vajec v mikrovlnnej rúre je lepšie vždy opatrne prepichnúť žĺtok ostrou špičkou noža alebo špáradlom na niekoľkých miestach.

Pizza v mikrovlnke za 5 minút

Pizza v mikrovlnnej rúre za 5 minút je expresná možnosť, keď nemáte vôbec čas variť. Toto pečivo je ideálne na raňajky alebo si ho môžete vziať so sebou ako rýchle občerstvenie.

Pizza v mikrovlnke za 5 minút
Pizza v mikrovlnke za 5 minút

Na varenie na 1 porciu treba:

  • hotová tortilla – 1 ks.
  • malé mozzarella guľôčkymi – 5 ks.
  • malé šampiňóny – 5 ks.
  • polotvrdý syr – 50 g
  • sladká paprika – 1/4 ks.
  • šalátová červená cibuľa – 1/4 ks.
  • pripravená paradajková omáčka – 2 polievkové lyžice. l.
  • rukola
  • oregano

1. Tortillu položte na plochý tanier, potrite paradajkovou omáčkou, posypte oreganom a prípadne korením.

2. Šampiňóny prekrojíme kolmo na 23 plátky. Guľôčky mozzarelly nakrájame na plátky hrubé 5 mm.

3. Polotvrdý syr (gouda, ruský atď.) nastrúhame na jemnom strúhadle. Sladkú papriku nakrájajte na tenké prúžky, cibuľu nakrájajte na tenké perie alebo pol krúžky 2 hrubé3 mm.

4. Tortillu posypte strúhaným syrom, poukladajte šampiňóny, cibuľu, papriku a mozzarellu. Jemne posypeme oreganom.

5. Pizzu ohrievajte v mikrovlnnej rúre pri 700 až 750 W počas 5 minút, kým sa syr úplne neroztopí. Možno budete musieť pridať ešte pár minút, ale nezvyšujte výkon, inak pizza vyschne. Podávame ozdobené čerstvou rukolou.

Poznámka pre hostiteľku

Ak nemáte po ruke hotovú paradajkovú omáčku, rýchlo si ju pripravíte z paradajok vo vlastnej šťave. Stačí odstrániť šupku z paradajok, brúsiť ich v mixéri, pridajte sušený cesnak, talianske bylinky a soľ. Varte na panvici na požadovanú konzistenciu.

Mimochodom

Predstavili sme vám vegetariánsku verziu pizze za 5 minút v mikrovlnnej rúre. Podľa chuti do nej môžete pridať aj mäsové výrobky: klobásy, slaninu, salámy atď.

Zdravé chlebíčky s celozrnným pečivom, zeleninou a tvarohom

Určite si pripravte zdravé sendviče podľa nášho receptu. Obsahujú zrelé avokádo, tvaroh, čerstvú chrumkavú zeleninu a celozrnný chlieb. úplný prospech a nič zbytočné. A sú hotové za 5 minút!

Zdravé chlebíčky s celozrnným pečivom, zeleninou a tvarohom
Zdravé chlebíčky s celozrnným pečivom, zeleninou a tvarohom

Na varenie na 4 porcie treba:

  • paradajkas – 2 ks.
  • uhorkatsy – 2 ks.
  • avokádo – 1 ks.
  • tvaroh – 200 g
  • celozrnný chlieb – 8 plátkov
  • citrónová šťava – 2 lyžice. l.
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

1. Avokádo roztlačíme vidličkou, pridáme citrónovú šťavu a dôkladne premiešame. Vzniknutú pastu rozotrieme na chlieb.

2. Paradajku a uhorku nakrájame na plátky. Zeleninu poukladajte na kúsky chleba, pridajte soľ a korenie.

3. Navrch položíme tvaroh, podľa potreby jemne osolíme, okoreníme a ihneď podávame.

Poznámka pre hostiteľku

Namiesto tvarohu môžete použiť tvaroh, klasické resp s prísadami. Napríklad so zeleňou.

Mimochodom

Pred prípravou sendviča je možné chlieb opekať v hriankovači alebo na suchej panvici bez oleja.

Horúci sendvič s klobásou a syrom

Horúci sendvič so syrom a klobásou Toto presne to, čo potrebujete na výdatné raňajky alebo dobré občerstvenie. Ak chcete, môžete si pripraviť sendviče navyše a vziať si ich so sebou do práce alebo do školy.

Horúci sendvič s klobásou a syrom
Horúci sendvič s klobásou a syrom

Na varenie na 2 porcie treba:

  • sendvičový chlieb – 4 plátky
  • nakrájané kruhy zrelých paradajok – 4 ks.
  • strúhaný syr – 50 g
  • plátky taveného syra – 4 ks.
  • plátky surovej údenej klobásy – 4 ks.
  • Francúzska horčica – 1 polievková lyžica. l.

1. 2 krajce chleba natrieme z jednej strany francúzskou horčicou. Položte tavený syr, paradajku, klobásu a prikryte druhým kúskom chleba.

2. Chlebíčky posypeme strúhaným syrom, uložíme na predhriaty plech a vložíme na 5 minút do rúry pod gril. Syr na vrchu by sa mal roztopiť.

Poznámka pre hostiteľku

Klobásu možno nahradiť akýmkoľvek pečeným mäsom alebo rybou a toastovým chlebom na tenké plátky nakrájaný bochník.

Mimochodom

Podľa všeobecne akceptovanej verzie ssendvič, čo je sendvič z dvoch (uzavretých) alebo jedného (otvoreného) kúskov chleba s náplňou, bol vynájdený v Anglicku a pomenované pomenované po jeho skutočnom tvorcovi John Montel, štvrtý gróf zo Sandwichu. Aby sa hrabal gróf nenechal vyviesť z hry, požiadal o naservírovanie kúska mäsa vloženého medzi dva krajce toastového chleba. Postupom času sa jedlo stalo tak populárnym, že sa dostalo do mnohých kuchýň po celom svete. Horúce uzavreté sendviče je možné pripraviť úplne s akoukoľvek náplňou, pri dodržaní hlavného princípu montáže: chlieb-plnka-chlieb.

Tuniakový šalát „Tri plechovky“

Chutný a uspokojivý tuniakový šalát „Tri plechovky“ pripravíte len za 5 minút. Podávame s ražnými hriankami alebo nahrubo nakrájanou čerstvou zeleninou A kompletná večera pre celú rodinu je pripravená!

Tuniakový šalát „Tri plechovky“
Tuniakový šalát „Tri plechovky“

Na varenie na 4 porcie treba:

  • fazuľa vo vlastnej šťave – 1 plechovka (400 g)
  • kukurica – 1 plechovka (400 g)
  • tuniak v oleji – 1 plechovka (170 – 185 g)
  • malá červená cibuľa – 1 ks. (70 g)
  • koriandr alebo iná zelenina podľa chuti – 1 stredná partia
  • cesnak – 2 strúčiky
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

1. Na dresing pretlačte cesnak lisom. Zeleninu jemne nakrájajte, skombinujte s cesnakom, pridajte soľ a všetko znova premiešajte.

2. K cesnaku a bylinkám pridáme olej z konzervy tuniaka. Dôkladne premiešame.

3. Cibuľu nakrájame na tenké pierka a pridáme do dresingu. Miešajte.

4. Vložte fazuľu a kukuricu do cedníka, aby ste vypustili prebytočnú tekutinu. Všetky ingrediencie zmiešame vo veľkej mise, prelejeme dresingom a premiešame.

5. Ak chcete, nechajte šalát odležať 10-15 minút pri izbovej teplote alebo ihneď podávajte s hriankami a čerstvou zeleninou.

Poznámka pre hostiteľku

Fazuľa v tomto šaláte môže byť nahradená konzervovaným cícerom vo vlastnej šťave.

Mimochodom

Aby šalát vyzeral slávnostnejšie, ozdobte ho celými listami zelene, môžete trochu posypať vyprážaným sezamom alebo inými semienkami.

Šalát s jablkom, špenátom a syrom v pohári

Šalát s jablkom, špenátom a syrom v dóze si môžete vziať so sebou kamkoľvek. Samozrejme, nenahradí plnohodnotný obed, ale bude to vynikajúce občerstvenie či už v kancelárii alebo na cestách.

Šalát s jablkom, špenátom a syrom v pohári
Šalát s jablkom, špenátom a syrom v pohári

Na varenie na 4 porcie treba:

  • kyslés jablkáA – 4 ks.
  • syr (suluguni alebo feta syr) – 400 g
  • špenát – 200 g
  • tekvicové semená – 80 g

Na tankovanie:

  • olivový olej – 6 lyžíc. l.
  • jablčný ocot – 4 lyžice. l.
  • horčica – 4 lyžičky.
  • soľ
  • čerstvo mleté ​​čierne korenie

1. Na dresing zmiešame olivový olej, jablčný ocot a horčicu. Soľ a korenie podľa chuti.

2. Syr a jablko nakrájame na malé kocky.

3. Dressing nalejeme do dózy s pevným uzáverom, pridáme jablká, špenát a syr. Na vrch nasypeme tekvicové semienka.

Poznámka pre hostiteľku

Pre textúru a chuť šalátu môžete okrem tekvicových semien použiť sezamové semienka, ľanové semienka atď. LJe lepšie ich najskôr opražiť na suchej panvici bez oleja.

Mimochodom

Okrem jablka môžete do tohto šalátu pridať aj nejaké svetlé hrozno bez jadierok.

Čokoládový koláč v…

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik