K receptu
Výsledkom je veľmi elegantný filet z tresky a je to pohodlné, pretože sa dá variť kedykoľvek počas roka. Stačí použiť zrelé veľké paradajky, keď sú v sezóne, a cherry paradajky, keď nie sú v sezóne.
zložitosť: ľahko Kalórie: 338,49 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 11,95 g/27,23 g/10,95BlenderRúraPraženiePečenieHlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 kusy filé alebo steaku z tresky s hmotnosťou 170–200 g 200 g cherry paradajok 1 hlava cesnaku 100 g rastlinného oleja soľ čerstvo mleté čierne korenieNa posypanie:1 kus starého bieleho chleba, 50 g 1 malý zväzok petržlenovej vňate, 25–30 g (niektoré môžete nahradiť bazalkou) 20 g najemno nastrúhaného tvrdého syra (parmezán) Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu filé z tresky na provensálsky spôsob predhrejte rúru, najlepšie s grilom, na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Rybu ochutíme soľou a korením zo všetkých strán.
Krok 2
Cesnak ošúpeme, 2 strúčiky odložíme bokom, zvyšok prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vložíme do hlbokej panvice. Nalejte olej a položte na strednú teplotu.
Krok 3
Cherry paradajky prekrojíme pozdĺžne na polovicu a pridáme k cesnaku. Varte na strednom ohni 10 minút. Pridajte soľ a korenie, znížte teplotu a varte ďalších 5 minút.
Krok 4
Rozdeľte chlieb a vložte do mixéra alebo kuchynského robota. Nakrájajte zeleninu spolu s rezervovaným cesnakom, pridajte do chleba, premeňte na omrvinky. Zmiešame so syrom a pridáme trochu korenia.
Krok 5
Rybu položte na pripravený plech. Na každý kúsok ryby položte lyžicu dusených paradajok s cesnakom (snažte sa nenabrať priveľa oleja).
Krok 6
Rybu a paradajky posypte strúhankou z mixéra. Zľahka pokvapkáme paradajkovým olejom. Pečieme v hornej tretine rúry 15–18 minút.
MIMOchodom
Zvyšnú tekutinu z paradajok (zmes paradajkovej šťavy a oleja) môžeme použiť ako zálievku alebo polevu na cestoviny, ryžu alebo pohánku.