Filet z tresky v rúre na provensálsky spôsob, s paradajkami

K receptu

Výsledkom je veľmi elegantný filet z tresky a je to pohodlné, pretože sa dá variť kedykoľvek počas roka. Stačí použiť zrelé veľké paradajky, keď sú v sezóne, a cherry paradajky, keď nie sú v sezóne.

zložitosť: ľahko Kalórie: 338,49 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 40 min Použité: 11,95 g/27,23 g/10,95BlenderRúraPraženiePečenieHlavný chodVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4 kusy filé alebo steaku z tresky s hmotnosťou 170–200 g 200 g cherry paradajok 1 hlava cesnaku 100 g rastlinného oleja soľ čerstvo mleté ​​čierne korenieNa posypanie:1 kus starého bieleho chleba, 50 g 1 malý zväzok petržlenovej vňate, 25–30 g (niektoré môžete nahradiť bazalkou) 20 g najemno nastrúhaného tvrdého syra (parmezán) Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu filé z tresky na provensálsky spôsob predhrejte rúru, najlepšie s grilom, na 180 °C. Plech vystelieme papierom na pečenie. Rybu ochutíme soľou a korením zo všetkých strán.

Krok 2

Cesnak ošúpeme, 2 strúčiky odložíme bokom, zvyšok prekrojíme pozdĺžne na polovicu a vložíme do hlbokej panvice. Nalejte olej a položte na strednú teplotu.

Krok 3

Cherry paradajky prekrojíme pozdĺžne na polovicu a pridáme k cesnaku. Varte na strednom ohni 10 minút. Pridajte soľ a korenie, znížte teplotu a varte ďalších 5 minút.

Krok 4

Rozdeľte chlieb a vložte do mixéra alebo kuchynského robota. Nakrájajte zeleninu spolu s rezervovaným cesnakom, pridajte do chleba, premeňte na omrvinky. Zmiešame so syrom a pridáme trochu korenia.

Krok 5

Rybu položte na pripravený plech. Na každý kúsok ryby položte lyžicu dusených paradajok s cesnakom (snažte sa nenabrať priveľa oleja).

Krok 6

Rybu a paradajky posypte strúhankou z mixéra. Zľahka pokvapkáme paradajkovým olejom. Pečieme v hornej tretine rúry 15–18 minút.

MIMOchodom

Zvyšnú tekutinu z paradajok (zmes paradajkovej šťavy a oleja) môžeme použiť ako zálievku alebo polevu na cestoviny, ryžu alebo pohánku.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik