Hruškový kompót na zimu

Hruškový kompót na zimu

3544.jpgHruškový kompót na zimu, Záhodník3544.jpgHruškový kompót na zimu, Záhodník K receptu

Určite sa oplatí pripraviť tento hruškový kompót na zimu: zaberie to trochu času, ale výsledok prinesie úžasné gastronomické zážitky. Ako dlho vydržia? Záleží na tom, koľko pohárov krásneho hruškového kompótu vyrobíte. S istotou však môžeme povedať, že takéto prípravy do budúceho leta jednoducho neprežijú! Krása tohto hruškového kompótu spočíva v špeciálnych prísadách do sirupu: vložíme doň púčiky klinčekov a zalejeme trochou citrónovej šťavy, vďaka čomu nápoj získa originálnu chuť a veľmi príjemnú vôňu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 243,00 kcal/porcia Porcie: 2 varenie: 15 minVareniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEhrušky – 1 kg pitná voda – 1,5 lcukor – 500 g klinčeky – 2 púčiky citrónové púčiky – 2 polievkové lyžice. l. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si hrušky na prípravu kompótu na zimu. Hrušky umyte a potom ošúpte. Každý plod rozrežte pozdĺžne na polovicu a odstráňte jadro a semená.

Krok 2

Pripravené hrušky umiestnite vertikálne do suchej sterilizovanej nádoby. Pokúste sa to urobiť čo najtesnejšie. Nalejte pitnú vodu do panvice. Pridajte cukor a položte na sporák.

Krok 3

Za stáleho miešania privedieme do varu na silnom ohni. Cukor by sa mal úplne rozpustiť. Pridajte púčiky klinčekov a citrónovú šťavu. Kompótový sirup varte 2 minúty na prudkom ohni.

Krok 4

Vzniknutým aromatickým sirupom zalejeme hrušky v tégliku. Prikryjeme pokrievkou a necháme úplne vychladnúť. Potom nalejte sirup do panvice a znova priveďte do varu.

Krok 5

Nalejte vriaci sirup do pohára s hruškami. Zrolujte viečka. Nádobu prevráťte na dvojito zloženú utierku a nechajte vychladnúť. Hruškový kompót skladujte na chladnom a suchom mieste.

UŽITOČNÉ RADY

Hruškový kompót možno ochutiť nielen klinčekmi, ale aj kardamónom v krabičkách, vanilkovými tyčinkami, citrónovou či pomarančovou kôrou. Po uvarení ich pridajte do sirupu a varte podľa návodu v recepte dve minúty.

MIMOchodom

Niekomu sa zdá, že tento hruškový kompót je mierne zakalený. Je možné znížiť množstvo cukru? To by sme neodporúčali, pretože je to potrebné pre lepšie skladovanie kompótu, ktorý nesterilizujeme. A prebytočnú sladkosť možno pred konzumáciou ľahko odstrániť zriedením nápoja vodou.

Share to friends
Rating
( 1 assessment, average 1 from 5 )
Clanky Cirkus Lánik