K receptu
Instantné drvené uhorky sú vyrobené doma jednoducho a v minimálnom čase. Budete potrebovať doslova 10-15 minút, aby ste získali lahodné jemne solené uhorky. Technológiu sme sa rozhodli trochu skomplikovať tým, že sme do receptu pridali omáčku z ryžového octu s cesnakom, zázvorom a sezamovým olejom, ktorú po nasolení používame ako pikantnú marinádu. Marinovaním sa rozdrvené uhorky stanú ešte aromatickejšími a z jednoduchej prípravy sa zmenia na plnohodnotné nezávislé jedlo. Zlomené uhorky nie sú určené na dlhodobé skladovanie. Nielenže sa rýchlo pripravujú, ale treba ich aj rýchlo zjesť, v priebehu niekoľkých dní.
zložitosť: ľahko Kalórie: 66,64 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 30 min Použité: 1,17 g/1,90 g/11,32Moreniečínska kuchyňaPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE4-5 ks. čerstvé stredne veľké uhorky (≈500 g) 2 polievkové lyžice. l hrubá soľ 2 polievkové lyžice. l ryžový ocot 1 polievková lyžica. l cukor 2 strúčiky cesnaku 1 ČL mletého koreňa zázvoru 1 ČL sezamového oleja 1 ČL mletej červenej papriky (voliteľné) čerstvé bylinky (kôpor, petržlen, bazalka, koriandr alebo mäta) na servírovanie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ak chcete doma pripraviť rozdrvené uhorky, pripravte zeleninu. Uhorky umyjeme studenou vodou, trochu osušíme a naklepeme, aby šupka praskla, potom ich ľubovoľne nakrájame – na plátky, hrubé kolieska, šikmo alebo jednoducho naprieč – podľa ľubovôle.
Krok 2
Nasekané uhorky preložíme do veľkej misy a posypeme soľou. Dôkladne premiešame, aby sa soľ rovnomerne rozložila na uhorky. Nechajte 10-15 minút, aby uhorky pustili šťavu.
Krok 3
V tejto dobe pripravte uhorkovú omáčku. V malej miske zmiešajte ryžový ocot, cukor, mletý cesnak a zázvor a sezamový olej. Ak chcete, aby boli uhorky pikantnejšie, pridajte mletú červenú papriku.
Krok 4
Keď uhorky pustia šťavu, vložte ich do cedníka alebo sitka, aby ste odstránili prebytočnú tekutinu. Opláchnite uhorky studenou vodou, aby ste odstránili všetku neabsorbovanú soľ – ak ju necháte, bude naďalej „fungovať“.
Krok 5
Osolené drvené uhorky vložíme späť do misy a pridáme pripravenú omáčku. Dôkladne premiešame, aby boli uhorky rovnomerne namočené v pikantnej omáčke.
Krok 6
Nechajte uhorky v marináde ďalších 10-15 minút. pri izbovej teplote, aby sa uvarili. Potom budú pripravené slúžiť. Rozdrvené uhorky preložíme na tanier a podávame.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Zlomené uhorky môžeme podávať ako samostatné predjedlo, posypané čerstvými bylinkami. Alebo ako príloha k hlavnému jedlu – chudé varené mäso alebo ryba. S varenými zemiakmi to bude veľmi chutné.
MIMOchodom
Nesnažte sa poraziť uhorky, ako keď varíte kotletu. Použite nasledujúcu metódu. Každú uhorku rolujte pod širokým nožom, bez prílišného stláčania, z rôznych strán, kým šupka na niekoľkých miestach nepraská.