K receptu
Kórejské instantné paradajky sú úžasným predjedlom, ktoré určite osloví tých, ktorí to majú radi „horúce“. A najlepšie na tom je, že náš recept nevyžaduje tepelnú úpravu ovocia! Paradajky sa jednoducho nakrájajú na polovice alebo veľké plátky a potom sa umiestnia do pohára zmiešaného s dresingom z feferónky. Mimochodom, je to ona, ktorá je zodpovedná za dokonalé uchovanie kórejského studeného občerstvenia počas celého týždňa. Aj keď zvyčajne takéto paradajky jednoducho „nežijú“ tak dlho, pretože sa jedia, ak nie za deň, tak za dva.
zložitosť: priemer Kalórie: 119,30 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 12 h Použité: 1,65 g/6,88 g/12,60KonzervovanieKórejská kuchyňaPrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUstredne veľké slivkové paradajky – 2 kg sladká paprika – 2 ks feferónka – 2 ks cesnak – 2 hlavy kôpor – 2 vetvičky petržlenu – 2 vetvičky stolového octu (9%) – 100 ml rafinovaného rastlinného oleja – 100 ml cukru – 100 g soli – 50 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na paradajky si pripravte zavárací pohár a plastový alebo skrutkovací uzáver. Dôkladne ich umyte saponátom a opláchnite. Sterilizujte akýmkoľvek pohodlným spôsobom. Nechajte úplne vyschnúť.
Krok 2
Pripravte si pikantný paradajkový dresing. Sladkú papriku umyte a osušte. Rozrežte pozdĺžne na polovicu, odstráňte blany a semená. Umyte feferónky a odstráňte stopky. Cesnak ošúpeme. Kôpor a petržlenovú vňať umyte a dobre osušte.
Krok 3
Sladkú a štipľavú papriku a tiež cesnak prepasírujte cez mlynček na mäso s jemnou mriežkou do misky. Nakrájajte zeleň. Pridajte do misky. Pridajte soľ a cukor, nalejte ocot a rastlinný olej. Dôkladne premiešame.
Krok 4
Paradajky umyte a osušte. Rozrežte pozdĺžne na polovicu. Odstráňte základy stoniek. Na dno pripravenej nádoby vložte 3 polievkové lyžice horúceho dresingu.
Krok 5
Potom vložte paradajky do pohára striedavo s dresingom z feferónky. Zakryte pevným vekom (nezrolujte!) Premeňte do misy a dajte na 12 hodín do chladničky.
Krok 6
Vyberte nádobu z chladničky a otočte ju. Vrchná vrstva paradajok sa môže jesť. Zvyšné odložíme na ďalších 12 hodín do chladničky, aby sa spodné aj marinovali. Kórejské paradajky sa môžu skladovať 5-7 dní.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Kórejské paradajky sú skvelé pre akýkoľvek sviatočný stôl, napríklad na Nový rok. Ale keďže takéto občerstvenie netrvá dlho, pripravte ho bezprostredne pred oslavou, pár dní vopred. Koktailové paradajky sú ako surovina perfektné.
MIMOchodom
Množstvo feferónky v recepte kórejských paradajok môžete upraviť podľa vlastného uváženia. Niektorí ľudia uprednostňujú odstránenie semien, pretože vytvárajú neuveriteľne horkú chuť.