Paradajky plnené pikantným tvarohom, bylinkami a cesnakom

K receptu

Paradajky plnené pikantným tvarohom, bylinkami a cesnakom sú veľmi krásnym predjedlom, najmä ak sa vám podarilo nájsť paradajky krásneho tvaru a svetlej farby. Ešte lepšie je, ak narazíte na paradajky rôznych farieb a veľkostí. Na stole bude jedlo s takýmito paradajkami vyzerať ako umelecké dielo. Tvarohová plnka s bylinkami, cesnakom a adjikou sa vyrába rýchlo a veľmi jednoducho – výsledkom je, že plnené paradajky sa lúhujú dlhšie, ako ich varíte.

zložitosť: ľahko Kalórie: 188,26 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 15 min Pridať. čas: 15 min Použité: 9,09 g/14,00 g/6,17ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEmalé paradajky (napríklad veľká čerešňa alebo „Baku“ na konári) – 8 ks tvaroh s obsahom tuku 9 % – 180 g zelených (kôpor, petržlen, zelená cibuľa) – 1 malý zväzok cesnaku – 2 strúčiky Abcházska. adjika (červená alebo zelená) – 0,5 – 2 lyžičky rastlinný olej – 2 lyžice. l.soľ čerstvo mleté ​​čierne korenie olivový olej na servírovanie bazalka na servírovanie Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Z paradajok odrežeme vrchnú tretinu. Ostrohrannou čajovou lyžičkou opatrne odstráňte jadrovník a semená z paradajok. Vnútro paradajok osolíme a vyklopíme na papierovú utierku.

Krok 2

Rozdrvte a ošúpte cesnak. Nakrájajte cesnak spolu s bylinkami, posypte štipkou soli. Vložte do misy, pridajte rastlinný olej a adjiku podľa chuti a rozmixujte na pyré pomocou mixéra.

Krok 3

Vmiešame tvaroh a korenie. Ak je tvaroh hladký, môžete ho jednoducho premiešať vidličkou. Ak je zrnitý, použite mixér, kým nebude hladký.

Krok 4

Opatrne rozložte náplň na paradajky a pevne ju zhutnite. Rozložte „kopec“, na každú kôpku opatrne položte „klobúk“ z paradajok. Vložte do chladničky na 10-15 minút lúhovať. a slúžiť. Pred podávaním pokvapkáme olivovým olejom a ozdobíme lístkami bazalky.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Do náplne môžete pridať akékoľvek zelené podľa vášho vkusu. Zaujímavú textúru dodajú plnke jemne nasekané vlašské orechy.

UŽITOČNÉ RADY

Nezanedbávajte fázu solenia a sušenia paradajok – soľ z nich vytiahne prebytočnú tekutinu, skoncentruje chuť paradajok a zníži ich vodnatosť.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 7,52 g (9,40 % dennej hodnoty) • tuky 8,03 g (8,92 %) • sacharidy 3,70 g (2,20 %) • kcal 115,48 (6,42 %) • sodík 370,00 mg (25,52 %) • cukor celkom 2,47 g 4,94 %) • EFA 1,82 g (9,10 %) • vláknina 0,75 g (2,50 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik