Päťminútový egrešový džem na zimu

Päťminútový egrešový džem na zimu

Päťminútový egrešový džem na zimu K receptu

Aromatický päťminútový egrešový džem na zimu je veľmi jednoduchý na prípravu. A čo je najdôležitejšie, rýchlo, čo vám umožní zachovať maximálne množstvo živín a takmer prirodzenú čerstvosť bobúľ. Hotový egrešový džem možno použiť na prípravu sladkých jedál, zapekanie, použiť ako prísadu do omáčok k mäsu, natrieť na chlieb, podávať k palacinkám a palacinkám s tvarohovou náplňou alebo ako samostatný dezert k čaju. Akékoľvek bobule na päťminútový džem sú vhodné bez ohľadu na odrodu a farbu – červené egreše, zelené a ružové.

zložitosť: ľahko Kalórie: 278,25 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Pridať. čas: 24 hodín Použité: 0,55 g/0,16 g/70,63VarenieKonzervovanieDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIU1 kg egrešov 800 g cukru 2 polievkové lyžice. l. citrónová šťava Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Na prípravu egrešového džemu na zimu za päť minút pripravte všetky ingrediencie. Egreše roztrieďte, dobre opláchnite a osušte na papierových utierkach.

Krok 2

Predtým, ako začnete variť, nezabudnite z egrešov odstrániť stonky a suché chvosty. Najlepšie je to urobiť pomocou nožníc na nechty – je to rýchlejšie.

Krok 3

Vložte egreše do veľkého hrnca, pridajte cukor a citrónovú šťavu. Miešajte, aby sa cukor rovnomerne rozložil na bobule. Nechajte 10-15 minút, kým sa cukor nerozpustí a bobule nezačnú púšťať šťavu.

Krok 4

Keď egreše pustia šťavu, panvicu s egrešom postavíme na stredný oheň a za občasného miešania privedieme obsah do varu.

Krok 5

Keď sa egrešový džem uvarí, znížte teplotu na minimum a varte ďalších 5 minút, pričom miešajte, aby sa nepripálil. Počas varenia by mali bobule zmäknúť a pustiť ešte viac šťavy.

Krok 6

Po varení egrešového džemu 5 minút vypnite oheň a nechajte ho 3-6 hodín. Počas tejto doby budú bobule nasýtené sirupom. Potom znova vložte do ohňa, priveďte do varu a varte ďalších 5 minút.

Krok 7

Horúci egrešový džem nalejte do sterilizovaných sklenených pohárov, pevne zatvorte sterilizovanými viečkami, zabaľte poháre do teplej prikrývky a nechajte jeden deň pri izbovej teplote.

Krok 8

Keď zaváraninové poháre vychladnú, presuňte ich na chladné a tmavé miesto. Päťminútový egrešový džem na zimu je pripravený na použitie.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Jednoduchý recept na džem Pyatiminutka je určený na 1 kg bobúľ. Ak máte viac egrešov, zvýšte množstvo cukru a citrónovej šťavy v primeranom pomere.

MIMOchodom

Citrónová šťava sa pridáva do egrešového džemu na zvýraznenie chuti a vône bobúľ, ako aj na zachovanie krásnej svetlej farby džemu.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik