K receptu
Sú hostia na prahu? Pripravte si šalát s avokádom, červenou rybou a uhorkou za 15 minút! Verte mi, vôbec neklameme: presne toľko vám zaberie vytvorenie tohto úžasného jedla. Mimochodom, poznamenávame, že kombinácia avokáda, uhorky a lososa v šaláte je taká úspešná, že sa dá použiť nielen v takom predjedle. Pyré, ktorý je základom tohto jedla, natrieme napríklad na jemne opečený chlieb a položíme naň plátky ryby. Alebo všetky ingrediencie šalátu nakrájajte na kocky a dochuťte trochou olivového oleja zmiešaného s citrónovou šťavou. Je pravda, že podľa nášho názoru vyzerá lístková verzia reprezentatívnejšie, takže šalát s avokádom, červenou rybou a uhorkou možno podávať na slávnostnom stole akejkoľvek úrovne.
zložitosť: ľahko Kalórie: 357,29 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 15 min Použité: 14,73 g/29,81 g/8,38ŠalátVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ350 g údeného alebo jemne soleného filetu z lososa 3 avokáda 1 polievková lyžica. l. citrónová šťava 1 malá biela cibuľa 2 stredné uhorky 5 vetvičiek kôpru soľ, čerstvo mleté čierne korenie mikrogreeny na ozdobu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Nakrájajte avokádo na šalát s červenou rybou a otočte polovice v rôznych smeroch, odstráňte kôstku. Lyžicou vyberte dužinu a vložte ju do misky mixéra, zalejte citrónovou šťavou, soľou a korením a rozdrvte do hladka.
Krok 2
Uhorky na šalát s avokádom a červenou rybou ošúpeme a nasekáme a nasekáme najemno. Cibuľu ošúpeme a nakrájame na veľmi malé kocky. Nakrájajte kôpor.
Krok 3
Do avokádového pyré pridajte nakrájanú bielu cibuľu, kôpor a čerstvé uhorky. Dôkladne premiešame vidličkou. Do použitia nechajte na chladnom mieste (môžete dať do chladničky).
Krok 4
Filet z údeného alebo jemne nasoleného lososa na šalát nakrájajte na veľmi malé kocky. Dávajte pozor, aby ste nezískali malé kosti (pri krájaní ryby ich odstráňte).
Krok 5
Na taniere položte servírovacie krúžky s priemerom 6–8 cm Na dno položte polovicu avokádového pyré a uhlaďte povrch. Vložte červenú rybu do ďalšej vrstvy Potom avokádo znova roztlačte. Krúžky zakryte fóliou a pred podávaním v chladničke odstráňte predjedlo.
Krok 6
Pred podávaním opatrne odstráňte fóliu a servírovacie krúžky z každej porcie šalátu s avokádom, červenou rybou a uhorkou. Občerstvenie môže byť ozdobené microgreens.
UŽITOČNÉ RADY
Šalát s avokádom, červenou rybou a uhorkou je možné pripraviť v porciovanom formáte, ako sa odporúča v recepte, alebo môžete ingrediencie položiť na veľkú rovnú dosku vo forme desiatového koláča pomocou stien pružinovej formy. požadovaný priemer.
MIMOchodom
Šalát s avokádom, červenou rybou a uhorkou sa dá pripraviť len za 15 minút, ale musí sa uchovávať v chladničke aspoň pol hodiny: bude chutnejší. Počas tejto doby však môžete ľahko prestrieť stôl a pripraviť ešte jedno alebo dokonca dve rýchle jedlá!