K receptu
Tu je správna alternatíva klobásových sendvičov! Od detstva zvykajte svoje dieťa na skutočné jedlá, a nie na náhradné, a zároveň ich prestanete jesť aj vy sami. Hovädzie mäso z jednej panenky vystačí na 20-25 chlebíčkov.
zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 min Pridať. čas: 8 hodínRúraPečenieRaňajkyVečeraPopoludňajšie občerstvenieHlavný chodVegetariánstvoDetské menuPiknikINGREDIENCIE NA 2 PORCIE2 kusy bagety alebo ciabatty, 8–10 cm dlhá, krémová surová uhorkaNa pečené hovädzie mäso:1 hovädzia sviečková s hmotnosťou 1,2 kg 3–4 strúčiky cesnaku 2–3 vetvičky tymianu olivový olej, soľ, čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pečenú hovädzinu si pripravte deň vopred. Panenku očistíme, zbavíme všetkých filmov a potrieme soľou a korením. Vo veľkej panvici rozohrejte trochu oleja a pridajte prelisované strúčiky cesnaku a vetvičky tymiánu.
Krok 2
Mäso poriadne opečieme zo všetkých strán do zlatista, potom zabalíme do alobalu. Pečenú hovädzinu položte na plech a vložte do stredu rúry predhriatej na 250 °C.
Krok 3
Okamžite znížte teplotu na 350 °F a pečte, kým nedosiahnete požadovanú opečenie, 10 až 18 minút. Úplne vychladnúť vo fólii a položiť mäso na tanier.
Krok 4
Vychladnutý rostbíf rozbaľte a položte na palubu. Mäso nakrájajte na tenké kúsky – na každý budete potrebovať 3-4 kusy (zvyšný rostbíf zabaľte do fólie a uložte do chladničky maximálne na 5 dní). Uhorku tiež nakrájajte na tenké plátky, pridajte soľ a korenie.
Krok 5
Kúsky chleba narežte vodorovne, ale nie úplne, aby ste ich mohli otvárať ako knihu. Vnútro potrieme tvarohovým krémom.
Krok 6
Na chlieb poukladáme uhorky a plátky pečeného mäsa, zľahka zatlačíme a podávame.