Slivkový lekvár s kakaom na zimu

Slivkový lekvár s kakaom na zimu

slivkový lekvár s kakaom na zimu K receptu

Ak si chcete spestriť pitie čaju, pripravte si na zimu slivkový lekvár s kakaom! Husté a aromatické vďaka kakaovému prášku, mletej škorici a semienkam vanilky. Recept je pomerne jednoduchý, ale stále existuje niekoľko nuancií. Je lepšie vybrať slivky, ktoré sú pevné, ale zrelé. Kosť by sa z nich mala dobre vybrať. V extrémnych prípadoch sa z nej bude musieť buničina jednoducho odrezať. Vanilkové struky môžu byť v obchode ťažko dostupné, takže môžete použiť vanilkový cukor. Džem uvaríme v jednej dávke, ale dosť dlho, aby dobre zhustol. Potom sa bude ľahko natierať na hrianky, palacinky alebo palacinky!

zložitosť: ľahko Kalórie: 336,02 kcal/porcia Porcie: 16 varenie: 1 h 10 min Použité: 2,56 g/1,51 g/78,85DezertVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 16 PORCIÍmodré slivky – 2 kg jemného cukru – 1 kg vody – 200 ml kakaového prášku – 100 guanilového cukru – 30 g mletej škorice – 20 g Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si všetky suroviny podľa zoznamu na slivkový lekvár s kakaom na zimu. Nechajte vodu prejsť cez filter alebo použite balenú vodu, nie však minerálnu vodu.

Krok 2

Slivky dôkladne opláchnite čistou vodou, odstráňte všetky pokazené a potom ovocie položte na uterák a osušte druhým. Plody musia byť úplne suché.

Krok 3

Čisté slivky prekrojíme na polovice a odstránime kôstky. A potom nakrájajte na plátky. Vložte do čistej, smaltovanej širokej nádoby, ktorú plánujete použiť na výrobu džemu.

Krok 4

Pomocou noža odstráňte semienka z vanilkového lusku. V malom hrnci zmiešajte kakaový prášok s cukrom, vanilkovými semienkami a mletou škoricou. Miešajte.

Krok 5

Prevarte vodu (200 ml) a nalejte do suchej zmesi. Miešajte. Potom môžete zmes dať na mierny oheň a priviesť do varu, aby sa cukor rozpustil.

Krok 6

Do nádoby so slivkami nasypeme kakao s cukrom a korením a premiešame. Nádobu s džemom položte na stredný oheň a priveďte do varu. Znížte teplo na minimum.

Krok 7

Čokoládový slivkový lekvár uvaríme za stáleho miešania drevenou vareškou s dlhou rúčkou. To vám pomôže vyhnúť sa popáleniu. Odoberte penu. Bude to trvať asi 40-50 minút.

Krok 8

Pripravte si poháre a viečka. Budete potrebovať buď 1-litrovú nádobu alebo dve 0,5-litrové nádoby. Ak je to vhodné, môžete použiť veľa malých pohárov.

Krok 9

Najprv ich dôkladne opláchnite čistou vodou a sódou bikarbónou. Potom sterilizujte v mikrovlnnej rúre naliatím vody do pohára. Bude to trvať asi 3-7 minút (v závislosti od výkonu mikrovlnnej rúry). Uvarte viečka.

Krok 10

Horúci džem vložte do pohárov. Utesnite viečkami (skrutkou alebo žehličkou). Otočte hore dnom a nechajte cez noc vychladnúť. Skladujte na tmavom mieste.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Slivkový džem s kakaom na zimu je možné pripraviť s prídavkom koňaku. Prilieva sa až na samom konci pred tým, ako sa prípravok vloží do pohárov. Na toto množstvo ingrediencií bude stačiť 100 ml.

MIMOchodom

Skúste namiesto prášku do slivkového lekváru pridať tmavú čokoládu s kakaom. Rozdeľte ju a potom ju rozpustite v hrnci spolu s cukrom a korením. Bude stačiť 1 dlaždica s hmotnosťou 100 g.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik