K receptu
Ponúkame vám jednoduchý recept na ľahký jarný šalát zo šťaveľu a uhoriek. Dá sa to nazvať základným. A vy zase môžete meniť ingrediencie a dresingy, zakaždým, keď dostanete nové jedlo. Prvá vec, ktorú možno zmeniť, je zloženie zelene. Pridajte svoj obľúbený petržlen, koriandr alebo bazalku. Aj to je možné. Experimentujte s dresingmi a jedlo sa bude lesknúť novými farbami. Odporúčame variť s kyslou smotanou. Môžete ho však jednoducho pokvapkať olivovým olejom a kvapkou citrónovej šťavy. Rovnaká citrónová šťava spolu so sójovou omáčkou a kyslou smotanou dodá šalátu orientálne odtiene. Pri experimentovaní s jedlom nezabudnite, že hlavnou zložkou je tu šťavel. Dodá nielen špeciálnu chuť s kyslosťou, ale postará sa aj o vaše zdravie vďaka cenným vitamínom a mikroelementom v jeho zložení.
zložitosť: ľahko Kalórie: 90,08 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 20 min Použité: 5,00 g/5,73 g/4,33ŠalátVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍšťavel – 120 krátkych húb – 3 ks vajcia – 3 ks zelená cibuľa – 3 kôpor – 4 vetvičky kyslá smotana – 60 g horčice – 5 g soli – 5 g mletého čierneho korenia – 3 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si všetky ingrediencie na prípravu šťaveľového a uhorkového šalátu. Vajcia dáme do hrnca, pridáme vodu a privedieme do varu. Varte asi 7-10 minút. Aby ste zabránili prasknutiu škrupiny, môžete do vody pridať trochu soli. Ochlaďte a ošúpte.
Krok 2
Zelenú cibuľu a kôpor dôkladne opláchnite pod tečúcou vodou a potom osušte papierovou utierkou. Odrežte všetky tvrdé stonky a zeleninu nakrájajte jednotlivo.
Krok 3
Čerstvé uhorky opláchnite oddelene, osušte a odrežte chvosty. Ovocie nakrájajte náhodne. Najlepšie vyzerajú v šaláte vo forme slamiek.
Krok 4
Šťavel tiež opláchnite a potom dôkladne osušte papierovou utierkou. Odrežte hrubé stopky a listy natrhajte na malé kúsky.
Krok 5
Na rovnej doske kombinujte šťavel, zelenú cibuľu, kôpor, uhorky a premiešajte. Podľa chuti môžete pridať trochu soli. Vajcia nakrájajte na štvrtiny a náhodne položte na zeleň.
Krok 6
Na dresing zmiešame kyslú smotanu, horčicu, dochutíme soľou a mletým čiernym korením, premiešame. Zálievkou pokvapkáme šalát a podávame dobre vychladené.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Čo ešte môžete pridať do šťaveľového a uhorkového šalátu? Reďkovky, samozrejme. Obsahom vitamínu C môže pokojne konkurovať citrusovým plodom. Cenné sú aj draselné soli, ktoré sú potrebné pre metabolické procesy a činnosť srdca.
MIMOchodom
Namiesto bežných vajec skúste urobiť šalát zo šťavelu a uhoriek s prepelicami. Budete ich potrebovať dvakrát toľko. Ale jedlo bude vyzerať elegantnejšie a slávnostnejšie.