K receptu
Je možné uvariť sušené paradajky v rúre na zimu? Nielenže je to možné, ale je to nevyhnutné! Sušené paradajky sa dobre hodia do šalátov, omáčok, dusených pokrmov, dusených jedál a na pizzu, takže si tento recept určite všimnite a ak budete mať príležitosť, vyskúšajte ho. V Taliansku sa paradajky zvyčajne sušia priamo na čerstvom vzduchu, rozložené v tieni. Ak žijete v južnom regióne, môžete si túto metódu všimnúť. Ak žijete v strednom pásme, sušte paradajky v rúre pri nízkej teplote. Mimochodom, výsledok bude lepší pri použití konvekčného režimu. Iba v tomto prípade je lepšie nechať dvierka pootvorené, aby vlhkosť mohla ľahko odchádzať z rúry.
zložitosť: priemer Kalórie: 72,74 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 4 hodiny Pridať. čas: 15 min Použité: 0,35 g/7,13 g/1,96PrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIEparadajky – 500 g cesnak – 3 strúčiky olivový olej – 150 ml cukor – 1/2 lyžice. l.soľ – 1 polievková lyžica. l sušená bazalka a rozmarín – podľa chuti čerstvo mletá červená paprika – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si paradajky. Umyte ich, osušte papierovými utierkami a potom ich nakrájajte na 4 časti (ak sú veľké) alebo na 2 časti (malé, napríklad cherry paradajky). Odstráňte semená.
Krok 2
Paradajky poukladáme na plech vystlaný papierom na pečenie. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Rozložte ho na paradajky. Posypeme soľou, cukrom, bazalkou a rozmarínom.
Krok 3
Rúru predhrejeme na 100°C. Paradajky pokvapkáme trochou olivového oleja. Vložte plech s paradajkami do rúry. Pri otvorených dvierkach nechajte pôsobiť 1,5 – 2 hodiny.
Krok 4
Otočte plech o 180 stupňov. Varte ešte asi štyridsať minút. Paradajky by mali vyschnúť, ale ostali pružné a len mierne stmavli (nie čierne).
Krok 5
Dôkladne umyte malú nádobu, naplňte ju horúcou vodou a sterilizujte v mikrovlnnej rúre päť minút. Nechajte vyschnúť. Paradajky preložíme do pohára a zalejeme zvyšným olivovým olejom. Zrolujte sterilným viečkom.
UŽITOČNÉ RADY
Ako zistíte, kedy sú sušené paradajky hotové? Zatlačte na ovocie polievkovou lyžicou. Ak zostanú vláčne, ale nepustia šťavu, vyberte paradajky z rúry.
MIMOchodom
Aby boli sušené paradajky skutočne chutné, vyberte si tie správne odrody. Ideálne sú slivkové, pretože majú hustú dužinu, ktorá zabráni vysychaniu paradajok v rúre.