Adjika na zimu bez varenia
K receptu
Adjika je korenie, omáčka a predjedlo. Chcete variť adjiku na zimu bez varenia? Toto je jeden z najjednoduchších spôsobov, ako doplniť svoje domáce zásoby. Recept je jednoduchý: nasekajte zrelé paradajky, sladkú a štipľavú papriku, pridajte korenie a ocot a zeleninovú zmes vložte do pohárov. V tomto prípravku zostanú zachované všetky vitamíny a živiny. Ale je tu jedna jemnosť – musíte túto adjiku skladovať v chladničke. Nestačí ani pivnica, ani len nejaké chladné miesto. A, samozrejme, chuť adjiky závisí od kvality hlavných komponentov: paradajky by mali byť zrelé a sladké, červená paprika by mala byť mäsitá a aromatická, cesnak a feferónky by mali byť horké. Množstvo feferónky je možné meniť podľa vašej chuti. Aby adžika vyrobená z paradajok a cesnaku získala kaukazskú chuť, nezabudnite na sušené bylinky: koriander, zeler, petržlen, chmeľ-suneli alebo utskho-suneli.
zložitosť: ľahko Kalórie: 38,67 kcal/porcia Porcie: 20 varenie: 35 min Pridať. čas: 30 min Použité: 1,50 g/0,29 g/7,77Mlynček na mäsoŽiadna tepelná úpravaObčerstveniePopoludňajšie občerstvenievečeraPrázdneObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 20 PORCIÍParadajka (paradajka) 1,2 kgSladká červená paprika 900 gČervená feferónka 2 ks.Cesnak 1 kusKhmeli-suneli 1 lyžičkaMletý koriander 1 lyžičkaSušená petržlenová vňať 0,5 lyžičkySoľ 2 polievkové lyžice.Granulovaný cukor 2 polievkové lyžice.Jablčný ocot 6% 80 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Ako pripraviť adjiku na zimu bez varenia? Ingrediencie, ktoré budete potrebovať: kvalitné zrelé paradajky, červenú sladkú a štipľavú papriku, cesnak, sušené bylinky, soľ, cukor a ocot. Ku kuchynským spotrebičom patrí mlynček na mäso so strednou mriežkou. A samozrejme sterilizované pollitrové zaváracie poháre s viečkami.
Adjika na zimu bez varenia (gastronom.ru)
Krok 2
Pripravené paradajky nakrájajte na stredné plátky. Neodstraňujte kožu. Zo sladkej papriky odstráňte semienka a biele blany a dužinu nakrájajte na štvrtiny. Veľké strúčiky cesnaku prekrojte na polovicu.
Adjika na zimu bez varenia (gastronom.ru)
Krok 3
Na odstránenie semienok z feferónky použite kuchynské rukavice. Struky rozrežte na polovicu a odstráňte všetky semená. Polovice opláchnite studenou vodou a osušte.
Adjika na zimu bez varenia (gastronom.ru)
Krok 4
Pripravte mlynček na mäso na použitie. Paradajky, sladkú a štipľavú papriku a cesnak pomelieme na mäsovom mlynčeku. Je vhodné, aby hmota z mlynčeka na mäso okamžite spadla do sklenenej alebo smaltovanej nádoby. Výslednú zmes adjika premiešajte bez varenia drevenou lyžicou.
Adjika na zimu bez varenia (gastronom.ru)
Krok 5
Do paradajkovej a cesnakovej adjiky pridajte soľ, cukor, korenie a ocot za stáleho miešania lyžičkou. Odoberte vzorku a v prípade potreby pridajte viac soli. Nechajte adjiku stáť pri izbovej teplote 15 minút. Potom vložte do sterilizovaných pohárov a uzavrite viečkami. Vložte do chladničky a skladujte tam nie dlhšie ako 5 mesiacov.
Adjika na zimu bez varenia (gastronom.ru)
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Čerstvé bylinky a cibuľa by sa nemali pridávať do adžiky bez varu na zimu, môžu spôsobiť kyslosť. Aby čerstvá paradajková adžika vydržala v chladničke dlho, musí obsahovať veľa soli. Táto lahodná adjika sa môže použiť ako prísada do polievok, mäsových jedál, dusenej zeleniny a omáčok.
MIMOchodom
Vedeli ste, že moderné verzie adjiky s paradajkami nie sú ničím iným ako analógom omáčky satsebeli? Klasická gruzínska adžika sa pripravuje bez paradajok, iba z červenej alebo zelenej papriky, kuchynskej soli a sušených korenín: koriander, senovka grécka (utskho-suneli), chmeľ – suneli.