Baklažány s paradajkami a syrom v rúre

K receptu

Pripraviť baklažány s paradajkami a syrom v rúre podľa tohto receptu nie je vôbec ťažké, a preto sa na vašom stole objaví zdravé, chutné a veľmi chutné jedlo. A aróma, ktorá bude v kuchyni pri pečení zeleniny v hrnci, sa jednoducho nedá povedať! Uvidíte: počas tejto doby sa vaši blízki viackrát opýtajú, čo tam varíte na večeru. Áno, áno, trváme na tom, že jedlo je jednoducho stvorené na večerné jedlo: je ľahko stráviteľné, ale dáva príjemný pocit plnosti, ktorý vám umožní rýchlo zaspať a pokojne odpočívať až do rána. Samozrejme, že baklažány s paradajkami a syrom môžeme podávať aj ako prílohu k mäsu, no v čistej forme ich chuť „znie“ obzvlášť výrazne.

zložitosť: ľahko Kalórie: 285,18 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 30 minút Použité: 15,56 g/17,59 g/12,26RúraPraženiePečenievečeravečeraHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍstredne veľké baklažány – 4 ks olivový olej – 2 polievkové lyžice. l mletý koriander – 1 ČL stredne veľké paradajky – 6 ks cesnak – 4 strúčiky syra – 200 g syra Gadygei – 200 g soli – podľa chuti čerstvo mleté ​​čierne korenie – podľa chuti Tabuľka hmotností a mier. RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte baklažány na pečenie v rúre. Umyte ich a nakrájajte na plátky hrubé 5 mm. Vložte do veľkej misy a pokvapkajte olivovým olejom. Miešajte, kým nie je rovnomerne rozložené.

Krok 2

Veľkú nepriľnavú panvicu položte na stredné teplo a zohrejte. Opečte na ňom baklažány z oboch strán do zlatista. Soľ a korenie, posypeme koriandrom.

Krok 3

Paradajky umyjeme a vykrojíme stopky. Ovocie nakrájajte na plátky s hrúbkou 5 mm. Cesnak ošúpeme a nasekáme nadrobno. Do jednej misky nastrúhame na hrubom strúhadle syr feta a syr Adyghe. Miešajte.

Krok 4

Vložte niekoľko plátkov vyprážaného baklažánu do ohňovzdorných hrncov. Posypeme strúhaným syrom a navrch rozložíme paradajky. Posypeme nasekaným cesnakom.

Krok 5

Pokračujte vrstvami baklažánu, paradajok a zmesi syra feta so syrom Adyghe a ďalej, kým sa ingrediencie neminú. Upozornenie: na vrchu by mal byť strúhaný syr.

Krok 6

Položte hrnce so zeleninou na plech na pečenie. Vložíme do rúry a zohrejeme na 200°C. Baklažány pečieme s paradajkami a syrom 1 hodinu. Pred podávaním necháme mierne vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Baklažány s paradajkami a syrom je možné pripraviť v jednej veľkej forme, najlepšie ohňovzdornej. Počet vrstiev sa v tomto prípade samozrejme zníži na dve až štyri. V tomto prípade by sa zelenina mala piecť 20–30 minút.

MIMOchodom

Ak sa vám nepáči horkosť, ktorú možno často vidieť v chuti baklažánov, potom ich pred varením nakrájajte na plátky, pridajte veľa soli a nechajte 20 minút. Potom opláchnite tečúcou vodou, jemne vyžmýkajte a osušte papierovými utierkami.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik