Hubový kaviár na zimu
K receptu
Hubový kaviár, ktorý mnohí milujú, sa dá pripraviť na zimu. Budete musieť tráviť čas triedením a čistením lesných húb, ale potom je všetko pri príprave celkom jednoduché: huby budete musieť variť pol hodiny, počas ktorých môžete smažiť cibuľu dozlatista a potom všetko nakrájať. v kuchynskom robote pomocou mlynčeka na mäso alebo noža zmiešame s octom a bylinkami, dáme do pohárov a sterilizujeme. V zime budete vďační sami sebe, že ste neboli príliš leniví pripraviť tento hubový kaviár.
zložitosť: priemer Kalórie: 651,13 kcal/porcia Porcie: 5 varenie: 2 hodiny 30 minút Použité: 21,59 g/44,63 g/35,23PrázdneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 5 PORCIÍLesné huby 5 kgCibuľa 500 gVoda 800 mlRafinovaný rastlinný olej 200 mlSoľ 180 gNa každú pollitrovú nádobuJablčný ocot 3% 1 polievková lyžica.Dill 5 pobočiekPetržlen 4 pobočky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Čerstvé huby ošúpeme a dôkladne opláchneme v studenej tečúcej vode.
Krok 2
Vložte huby do hrnca, pridajte 800 ml vody a soľ. Varte na miernom ohni 25–30 minút. Počas varenia huby niekoľkokrát premiešame vareškou a zbavíme peny. Hotové huby by sa mali usadiť na dne a vývar by mal byť priehľadný.
Krok 3
Pomocou štrbinovej lyžice vyberte huby z panvice a nakrájajte ich horúce v kuchynskom robote, prejdite cez mlynček na mäso alebo jemne nakrájajte nožom.
Krok 4
Cibuľu nakrájajte na plátky a opečte na rastlinnom oleji na panvici do zlatožlta. Prejdite cez mlynček na mäso a pridajte k nakrájaným hubám.
Krok 5
V závislosti od množstva výslednej zmesi do nej v pomere pridajte ocot a jemne nasekaný kôpor a petržlenovú vňať. Dobre premiešajte a pevne zabaľte do sterilných pollitrových pohárov.
Krok 6
Prikryjeme sterilnými viečkami a sterilizujeme vo vriacej vode 45 minút. a zrolujte ho. Uchovávajte v chladničke.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 2,22 g (2,78 % dennej hodnoty) • tuky 5,46 g (6,07 %) • sacharidy 7,18 g (4,27 %) • vláknina 2,45 g (8,17 %) • kcal 79,75 (4,43 %) • SFA 0,76 g (3,80 %) • sodík 201,41 mg (13,89 %) • celkový cukor 3,04 g (6,08 %)
UŽITOČNÉ RADY
Neodporúča sa namáčať lesné huby, pretože absorbujú vlhkosť a môžu sa uvoľniť. Huby očistite od drobných nečistôt kefkou, papierovým obrúskom alebo nožom a tie viac znečistené opláchnite pod tečúcou vodou. Mnohé huby farbia pokožku a nechty, preto je lepšie s nimi pracovať v rukaviciach.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Hubový kaviár má mnohoraké využitie. Môže sa podávať ako samostatné občerstvenie, robiť z neho sendviče, cestoviny, plnené vajíčka alebo sa môže použiť ako základ omáčok.