Jednoduchý recept na broskyňový džem

Jednoduchý recept na broskyňový džem

Jednoduchý recept na broskyňový džem K receptu

Jednoduchý recept na broskyňový džem osloví najmä tých, ktorí nemajú veľa skúseností s výrobou sladkostí, ale chcú sa naučiť, ako to urobiť podľa všetkých pravidiel. Náš recept vám pomôže! Broskyňový džem je hustý, krásny a veľmi chutný, takže ho má každý rád. Zaujímavosťou je, že ovocné segmenty v ňom dokonale zachovávajú svoj tvar: tento efekt je zabezpečený varením v niekoľkých fázach. Vďaka nej sa kúsky broskýň namočia do sirupu a stanú sa „silnejšími“. Ak teda pripravíte tento džem na zimu, budete mať po ruke skvelý dezert, ktorý dá náskok všetkým druhom bohatých koláčov alebo pečiva.

zložitosť: ľahko Kalórie: 311,39 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 50 min Pridať. čas: 48 h Použité: 0,90 g/0,10 g/77,78VarenieKonzervovanieDezertPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 3 PORCIEbroskyne – 1,5 kg cukru – 1 kg šťavy zo štvrtiny citróna Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie na broskyňový džem. Broskyne umyjeme a osušíme. Každé ovocie nakrájajte na polovicu a odstráňte semená. Dužinu broskyne nakrájame na plátky.

Krok 2

Premiestnite pripravené broskyne do širokej smaltovanej panvice alebo umývadla. Pridajte trochu cukru a jemne pretrepte, aby sa zmes rovnomerne rozložila. Rovnakým spôsobom pridajte všetok cukor.

Krok 3

Nádobu s broskyňami obalenými v cukre prikryte dvakrát preloženou gázou alebo čistou utierkou. Nechajte 6 hodín pri izbovej teplote. Broskyne by mali dať šťavu.

Krok 4

Panvicu s broskyňami položte na mierny oheň a za veľmi jemného miešania priveďte do varu. Odoberte penu. Broskyne v sirupe necháme úplne vychladnúť.

Krok 5

Vložte broskyne späť na oheň a priveďte do varu. Varte 5 minút. Odstráňte z tepla a nechajte úplne vychladnúť. Toto zopakujte ešte 3 krát. Nakoniec 10 minút povarte broskyňový džem.

Krok 6

Horúci broskyňový džem nalejte do suchých sterilizovaných pohárov a zrolujte viečka. Vyklopte na dvojito zloženú utierku a nechajte úplne vychladnúť.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Jednoduchý broskyňový džem sa dobre uchováva na chladnom, suchom a tmavom mieste. V tomto prípade nie je chladnička vôbec potrebná, aj keď niektorí ľudia sa mylne domnievajú, že sa bez nej nezaobídu.

MIMOchodom

Ako vyrobiť broskyňový džem, aby bol obzvlášť chutný? Pridajte napríklad pár hviezdičiek badiánu, tyčinku škorice alebo prírodný vanilkový struk.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik