K receptu
Kuracie mäso s ananásom a uhorkou na špízoch – malé špízy, ktoré ozdobia bufet alebo sviatočný stôl. Kuracie mäso a ananás sú už dlho takmer klasickou kombináciou: používajú sa na pizzu, pridávajú sa do šalátov a karí. Rozhodli sme sa urobiť ďalšiu verziu tohto gastronomického tandemu a pridať k nemu nové chute. Recept na originálny snack obsahoval údené kura, sladký konzervovaný ananás, čerstvé uhorky jemne nakladané v mätovom oleji a feferónky. Výsledkom je jedlo s neuveriteľnou kombináciou chutí a úžasnou arómou.
zložitosť: ľahko Kalórie: 219,78 kcal/porcia Porcie: 8 varenie: 30 min Použité: 7,47 g/13,80 g/16,72ChladenieObčerstvenieVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍsurové údené kuracie prsia (tzv. carpaccio) – 300 g koliesok ananásu – 1 konzerva (800 g) uhorky – 6-8 malých štiav 2 limetková kôra 2 limetkové mäty – 1 stredný zväzok olivový olej – 100 ml morská soľ – 0,25 ČL čerstvo mleté čierne korenie čili vločky Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V mixéri rozmixujte lístky mäty s olivovým olejom do hladka. Uhorky ošúpeme, nakrájame na 2 cm hrubé kolieska Zmiešame limetkovú šťavu s kôrou, 2 polievkové lyžice. l. mätový olej a soľ do vrecka Ziploc, poukladajte uhorky, zatvorte a nechajte aspoň 15 minút.
Krok 2
Ananás vyberieme zo sirupu, opláchneme studenou vodou, nakrájame na 2 cm kúsky, okoreníme čiernym korením a čili. Kuracie filé nakrájame na plátky.
Krok 3
Striedavo napichajte na špízy kuracie mäso, ananás a uhorky. Uložíme na tanier a pokvapkáme zvyšným mätovým olejom.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Kuracie a ananásové špízy by sa mali podávať ihneď po uvarení. Občerstvenie môžete skladovať v chladničke, ale pod filmom a nie dlhšie ako 4 hodiny.
UŽITOČNÉ RADY
Konzervovaný ananás je možné nahradiť čerstvým. Skúste si vybrať čo najzrelšie a najšťavnatejšie ovocie.
MIMOchodom
Na 100 g: bielkoviny 3,21 g (4,01 % DV)
• tuky 6,71 g (7,46 %)
• sacharidy 8,01 g (4,77 %)
• 100,83 kcal (5,60 %)
• sodík 166,45 mg (11,48 %)
• celkový cukor 6,42 g (12,84 %)
• EFA 1,12 g (5,60 %)
• vláknina 0,78 g (2,60 %)