K receptu
Marinované paradajky s paprikou spestria tradičné „pripravené“ menu a doprajú vám ten najlepší gastronomický zážitok. Lahodné, aromatické ovocie prinesie v zime spomienky na leto a poteší oko pestrými farbami. Tento prípravok tiež pomôže ušetriť váš rozpočet, pretože tieto paradajky možno použiť ako prídavok k mäsu, hydine alebo rybám. Ako marinovať paradajky s paprikou? Je to celkom jednoduché, takže priemerná žena v domácnosti sa s touto úlohou dokáže vyrovnať. Navyše nižšie zverejňujeme veľmi podrobný recept, ktorý vyrieši všetky otázky, ktoré sa objavia.
zložitosť: ľahko Kalórie: 64,14 kcal/porcia Porcie: 7 varenie: 1 hodina Použité: 1,82 g/0,24 g/13,58KonzervovanieMoreniePrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 7 PORCIÍvetvičky koriandra – 3 ks vetvičky kôpru – 6 ks bobkový list – 3 ks čierne korenie – 15 ks stredne veľké paradajky – 700–750 g sladká paprika – 3 ks pitná voda – 900 ml soľ – 2 ČL cukru – 2 polievkové lyžice. l.octová esencia (70%) – 1 lyžička. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V prvom rade si pripravte zaváracie poháre na nakladané paradajky. Umyte ich jedlou sódou alebo odmasťovačom a potom ich sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Nechajte vyschnúť.
Krok 2
Koriander a kôpor dôkladne umyte a dobre osušte papierovými utierkami. Vložte do pripravených pohárov spolu s bobkovými listami a čiernym korením.
Krok 3
Paradajky a papriku umyte a osušte papierovými utierkami. Struky rozrežte na polovice, odstráňte semená a blany. Dužinu nakrájajte na veľké plátky.
Krok 4
V kanvici priveďte do varu aspoň 1,5 litra vody. Pripravené paradajky a papriku vložte do pohárov čo najtesnejšie (nestláčajte príliš silno, aby ste nepoškodili jemné paradajky).
Krok 5
Paradajky a papriky v pohároch zalejte vriacou vodou. Prikryjeme pokrievkami a necháme 15 minút pri izbovej teplote. Vodu scedíme a paradajky opäť zalejeme novou porciou vriacej vody. Nechajte ďalších 15 minút.
Krok 6
Nalejte teplú pitnú vodu do panvice, pridajte soľ a cukor. Na prudkom ohni priveďte do varu. Nalejte octovú esenciu a dôkladne premiešajte polievkovou lyžicou.
Krok 7
Výslednou marinádou nalejte paradajky a sladkú papriku v pohároch. Zrolujte viečka a prevráťte na zloženú utierku. Prikryjeme hrubou prikrývkou a necháme vychladnúť.
UŽITOČNÉ RADY
Marinované paradajky s paprikou je možné pripraviť s pridaním akýchkoľvek bylín podľa chuti. Zvyčajná petržlenová vňať a kôpor, ako aj rozmarín a estragón budú stačiť.
MIMOchodom
Pre tento recept na nakladané paradajky sa najlepšie hodia malé plody odrody „smotana“: sú silné a dokonale sa hodia na „formát“. Výpočet v recepte je na tri pollitrové zaváracie poháre.