K receptu
Podľa našich predstáv je toto jedlo skôr predjedlo, no Maročania ho sebavedomo nazývajú šalát. Deň po varení bude ešte chutnejšia.
zložitosť: ľahko Kalórie: 184,72 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 1 hodina 15 minút Použité: 3,51 g/13,24 g/12,40PečenieMarocká kuchyňaŠalátVegetariánstvo: OvoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍ1 kg baklažánov 500 g paradajok 5 strúčikov cesnaku 3–4 vetvičky petržlenu 3–4 vetvičky koriandra polovica citróna 4 polievkové lyžice. l. olivový olej 0,5 lyžičky. paprika veľká štipka mletej čili papričky 1 ČL. mletá rasca soľ olivy na ozdobu Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Baklažány popicháme vidličkou alebo nožom, uložíme na alobal na plech a pečieme v rúre predhriatej na 200˚C 30–40 minút. Baklažány ochlaďte, ošúpte a vložte do misky s vodou okyslenou citrónovou šťavou, aby nezhnedli.
Krok 2
Vložte baklažány do sitka a vytlačte z nich čo najviac tekutiny. Nakrájajte ostrým nožom priamo do sitka a potom roztlačte vidličkou alebo drevenou lyžicou.
Krok 3
Paradajky ošúpeme, zbavíme jadrovníkov a dužinu nasekáme. Paradajky s nasekaným cesnakom a štipkou soli varte na miernom ohni asi 20 minút za občasného miešania.
Krok 4
Paradajky zmiešame s baklažánmi a nasekanými bylinkami, ochutíme korením a olejom. Na servírovanie rozložte na rovnú misku a ozdobte olivami.