Nesladený tvaroh s paradajkami

K receptu

Nesladený tvaroh s paradajkami sa môže podávať na raňajky namiesto tradičného – s bobuľami, ovocím, medom, džemom. Recept na toto jedlo je jednoduchý, rýchly a dostupný pre každého. Je pravda, že ak chcete, aby bol obzvlášť chutný, skúste nájsť ten najlepší, prírodný tvaroh. Môže to byť vrstva alebo tukový trh. Ak si tvaroh urobíte sami, bude úplne dokonalý! Čo sa týka cherry paradajok, vyberte si tie najzrelšie a najsladšie: dokonale zvýraznia mliečne tóny, chuť korenistých byliniek a zvýraznia aj vôňu nerafinovaného olivového oleja.

zložitosť: ľahko Porcie: 2 varenie: 10 minBlenderRaňajkyPopoludňajšie občerstvenieHlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 2 PORCIEcherry paradajky – 10–12 ks nerafinovaný extra panenský olivový olej – 100 ml kôpru, petržlenu alebo bazalky – 4–5 vetvičiek tvarohu (najlepšie plastového) – 300 g soli, čerstvo mletého čierneho korenia – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si ingrediencie. Cherry paradajky umyte a dobre osušte papierovými utierkami. Nakrájajte na tenké plátky, posypte soľou a korením, pokvapkajte dvoma lyžicami olivového oleja a nechajte, kým nebudete pripravené na použitie.

Krok 2

Kôpor, petržlenovú vňať alebo bazalku opláchnite pod tečúcou vodou a dobre osušte na papierovej utierke. Odstráňte všetky tvrdé stonky. Zvyšnú zeleň jemne nakrájajte a zmiešajte s olivovým olejom.

Krok 3

Tvaroh položte na servírovacie taniere. Navrch rozložíme pripravené paradajky. Pokvapkáme bylinkovým olejom, pridáme trochu korenia a soli. Ihneď podávajte.

UŽITOČNÉ RADY

Ak je tvaroh, ktorý ste si kúpili, príliš mokrý, položte ho na dve vrstvy gázy, vytvorte uzol a vložte pod malý lis na približne 3-4 hodiny.

MIMOchodom

Nakrájané paradajky je možné nielen osoliť, okoreniť a okoreniť olivovým olejom, ale aj jemne posypať balzamikovým octom: chuť jedla bude zaujímavejšia.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik