K receptu
Pripravte si paradajky „na snehu“ s cesnakom na zimu, aby ste neskôr mohli oceniť originálny vzhľad a chuť tohto občerstvenia. Tento recept je určený pre trojlitrovú nádobu, ale môžete ľahko použiť aj litrové nádoby proporcionálnym znížením množstva každej zložky. Ako variť paradajky „na snehu“ s cesnakom sa dozviete práve teraz z podrobných pokynov, ktoré sme zostavili. Tento proces trvá veľmi málo času a nevyžaduje žiadne špeciálne kulinárske zručnosti, takže aj menej skúsená žena v domácnosti sa môže pustiť do práce.
zložitosť: ľahko Kalórie: 52,05 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 40 min Pridať. čas: 24 hodín Použité: 1,75 g/0,31 g/10,98KonzervovaniePrázdneObčerstvenieVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 1 PORCIUstredne veľké paradajky – 1,5 kg pitnej vody – 2 l strúčiky cesnaku – 1 ks soľ – 1 polievková lyžica. l.cukor – 5 polievkových lyžíc. l.kyselina citrónová – 10 g Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si nádobu a veko na paradajky. Dôkladne umyte saponátom na riad a opláchnite. Sterilizujte akýmkoľvek spôsobom, ktorý vám vyhovuje. Nechajte úplne vyschnúť
Krok 2
Paradajky umyte a osušte. Každý popichajte špáradlami, aby vám šupka pri tepelnej úprave nepraskla. Hlavu cesnaku rozdelíme na strúčiky, ošúpeme a nastrúhame na strednom strúhadle.
Krok 3
Vložte paradajky do pripravenej nádoby. Nalejte vodu do hrnca a priveďte do varu. Okamžite nalejte paradajky až na vrchol. Nádobu s paradajkami prikryte vekom.
Krok 4
Nechajte paradajky v pohári 20 minút pri izbovej teplote. Potom vypustite vodu späť do panvice cez špeciálne veko s otvormi. Priveďte do varu.
Krok 5
Nalejte soľ, cukor a kyselinu citrónovú do pohárov a rovnomerne rozložte. Pridajte cesnak. Nalejte vriacu vodu z panvice. Ihneď zrolujte viečka.
Krok 6
Uchopte plechovku paradajok s chňapkami a niekoľkokrát ju prevaľujte okolo stola, aby sa soľ a cukor rozpustili. Otočte nádobu na uterák a zabaľte ju do hrubej prikrývky. Takto necháme úplne vychladnúť.
UŽITOČNÉ RADY
Paradajky „na snehu“ s cesnakom podľa tohto receptu sa pripravujú s kyselinou citrónovou, ale môžete použiť aj stolový ocot: určené množstvo prísad bude vyžadovať dve polievkové lyžice.
MIMOchodom
Na prípravu tohto receptu je lepšie vybrať silné a zrelé paradajky, najlepšie v tvare slivky. Dokonale si zachovávajú svoj tvar a majú hustú dužinu, čo je v tomto prípade jednoducho nevyhnutné.