K receptu
Mnoho ľudí pripravuje paradajky s cukrom na zimu a toto predjedlo je vždy obľúbené na každodenných aj sviatočných stoloch. Ak ste teda niečo také ešte neskúšali, vyskúšajte tento skvelý osvedčený recept. Netreba sa obávať, že paradajky budú príliš sladké: cukor je tu prítomný len na vyváženie soli a kyslosti. Samotný proces varenia je pomerne jednoduchý a len málo sa líši od tradičného. Preto pozorne dodržiavajte všetky pokyny k receptu a uistite sa, že dosiahnete vynikajúce výsledky.
zložitosť: ľahko Kalórie: 883,00 kcal/porcia Porcie: 1 varenie: 30 min Použité: 23,44 g / 4,16 g / 191,00večeraPopoludňajšie občerstvenievečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 1 PORCIUListy ríbezlí 4 ks.Bobkový list 2 ks.Listy chrenu 1 kusDill 10 gCesnak 4 klinčekyParadajka (paradajka) 2 kgZrnká čierneho korenia 5 ks.Voda 1,5 lGranulovaný cukor 4,5 lyžice.Soľ 2 polievkové lyžice.stolový ocot 9% 50 ml Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte si ingrediencie na konzervovanie paradajok s cukrom. Všetky listy a „dáždnik“ kôpru umyte tečúcou vodou a dobre osušte papierovými utierkami.
Paradajky s cukrom na zimu ()
Krok 2
Pripravte si poháre a viečka na paradajky. Umyte ich pomocou jedlej sódy alebo odmasťovača. Sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom a vysušte.
Paradajky s cukrom na zimu ()
Krok 3
Cesnak ošúpeme a každý strúčik prekrojíme na polovicu. Vložte ich do pripravených pohárov, pridajte listy ríbezlí, bobkový list, listy chrenu, kôpor a korenie.
Paradajky s cukrom na zimu ()
Krok 4
Paradajky opláchnite pod tečúcou vodou a osušte papierovými utierkami. Odstráňte základy stoniek. Naplňte pripravené poháre paradajkami. Vodu priveďte do varu.
Paradajky s cukrom na zimu ()
Krok 5
Paradajky v pohároch zalejte vriacou vodou. Zakryte viečkami a nechajte 10 minút. Potom vypustite vodu cez špeciálne veko s otvormi do panvice.
Paradajky s cukrom na zimu ()
Krok 6
Pridajte cukor a soľ. Na prudkom ohni priveďte do varu. Nalejte ocot a odstráňte z tepla. Nalejte paradajky do pohárov a zrolujte viečka. Prevráťte sa na uterák a prikryte prikrývkou. Necháme úplne vychladnúť.
Paradajky s cukrom na zimu ()
UŽITOČNÉ RADY
Paradajky s cukrom sú perfektne skladované počas celej zimy, dokonca aj mimo chladničky: obsah pohárov totiž prechádza dlhodobou tepelnou úpravou vďaka „odpočinku“ pod teplou prikrývkou.
MIMOchodom
Cesnak a cukor nedokážu pokaziť paradajky ako kaša s maslom! Preto môžete pokojne zvýšiť počet klinčekov na šesť alebo dokonca osem. Alebo dokonca pridajte kúsok štipľavej čili papričky pre extra pikantnosť.