Pekingská kapusta so syrom a paradajkami

K receptu

Najčastejšie sa šaláty pripravujú z čínskej kapusty alebo sa niekedy v polievkach nahrádzajú bielou kapustou. Čínska kapusta si však zaslúži viac! Pripravuje veľmi jemné teplé jedlá. Napríklad čínska kapusta so syrom a paradajkami je originálnym hlavným jedlom, ktoré sa dá pre veľkú spoločnosť pripraviť už za pol hodiny. To je obzvlášť príjemné: koniec koncov, pekingská kapusta sa pripravuje niekoľkokrát rýchlejšie ako obyčajná kapusta. V tomto ohľade vezmite do úvahy nuansu: nepreháňajte jemný výrobok na sporáku. Necháme ostať jemne chrumkavé, chutí oveľa lepšie. Syr (môžete si vziať klobásu alebo údené suluguni) tu bude súčasne pôsobiť ako plnohodnotná prísada a korenie.

zložitosť: ľahko Kalórie: 258,59 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 30 min Použité: 10,36 g/14,46 g/15,47Hlavný chodVegetariánstvo: LaktoVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍČínska kapusta – 1 veľká hlávka (800 g) nakrájané paradajky vo vlastnej šťave – 800 g údeného syra – 100 g cesnaku – 6 strúčikov tymiánu – 6-8 vetvičiek bazalky – 1 malý zväzok rozpusteného masla – 30 g sušených talianskych alebo provensálskych byliniek – 1 ČL čerstvo mletého čierneho soľného korenia Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Cesnak ošúpeme, nakrájame na tenké plátky. Vložte olej do hlbokej panvice, pridajte cesnak, soľ, položte na strednú teplotu a smažte za stáleho miešania 1 minútu.

Krok 2

Pridajte suché bylinky, premiešajte, pridajte nakrájané paradajky spolu so šťavou. Priveďte do varu, znížte teplotu, pridajte lístky tymiánu, soľ a korenie. Varte za občasného miešania 10 minút.

Krok 3

Čínsku kapustu nakrájajte na tenké plátky, odstráňte tvrdú stopku. Zmiešajte kapustu s omáčkou a na miernom ohni zahrievajte za mierneho miešania 10 minút.

Krok 4

Bazalku nasekajte veľmi jemne. Nasekajte alebo nastrúhajte syr. Do kapusty vmiešame syr a bazalku a ihneď podávame s ďalším korením.

POZNÁMKA PRE HOSTESKU

Čínska kapusta so syrom a paradajkami môže byť výbornou prílohou k vareným zemiakom, mäsu či hydine. Môžete ho navyše podávať s čerstvou zeleninou – uhorkami, reďkovkami, zelenou cibuľkou.

MIMOchodom

Toto jedlo sa dá pripraviť aj z bežnej kapusty. Pred pridaním kapusty do omáčky ju blanšírujeme v malom množstve vriacej vody asi 8 minút, potom scedíme v cedníku a osušíme.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik