Pikantné zelené paradajky

K receptu

Máte radi maškrty so slanou chuťou? Pripravte si pikantné zelené paradajky na zimu pomocou tohto receptu! Jasná, skutočne „horká“ chuť jedla je spôsobená náplňou, ktorá obsahuje nasekaný cesnak, sladkú papriku a čili papričku. Zelené paradajky sa naplnia touto zmesou, potom sa umiestnia do pohárov a nalejú sa vriacou marinádou a potom sa zrolujú. Dodatočná sterilizácia nie je potrebná, pretože občerstvenie sa pod teplou prikrývkou ochladzuje veľmi pomaly, v dôsledku čoho sú zložky občerstvenia podrobené dlhodobému tepelnému spracovaniu, ktoré zabíja všetky baktérie.

zložitosť: ľahko Porcie: 12 varenie: 30 minBlenderVarenieVečeraVečeraPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoPárty, bufetnarodeninyINGREDIENCIE NA 12 PORCIÍzelené paradajky – 2 kg veľká hlava cesnaku – 1 ks čili paprička – 1 ks „dáždnik“ kôpru – 1 ks.Na marinádu na 2 litre vody:cukor – 6 lyžíc. l.soľ – 3 lyžice. l.octová esencia (70%) – 2 lyžičky. Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Pripravte si poháre a viečka na zelené paradajky. Umyte ich pomocou jedlej sódy alebo odmasťovača. Sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom a vysušte.

Krok 2

Pripravte si všetku zeleninu. Zelené paradajky umyte a osušte papierovými utierkami. Na každom urobte vodorovný rez ostrým nožom (asi 2/3 výšky ovocia), bez toho, aby ste ho prerezali. Časť dužiny sa dá odstrániť lyžičkou.

Krok 3

Pripravte plnku zo zelených paradajok. Hlavu cesnaku oddeľte na strúčiky a každý ošúpte. Sladkú papriku a čili papričky umyte a odstráňte semienka.

Krok 4

Vložte pripravený cesnak, papriku a čili do nádoby mixéra. Rozdrvte v pulznom režime (nie do pyré). Vložte do malej misky.

Krok 5

Vzniknutú plnku natrieme na zelené paradajky (do každého ovocia lyžičku). Vložte do vopred pripravených pohárov čo najtesnejšie, snažte sa príliš netlačiť na ovocie.

Krok 6

Pripravte si marinádu. Priveďte vodu do varu, pridajte soľ a cukor a varte 2 minúty. Nalejte octovú esenciu a premiešajte. Výslednou marinádou nalejte paradajky v pohároch a uzavrite. Prikryjeme hrubou prikrývkou a necháme vychladnúť.

UŽITOČNÉ RADY

Tieto paradajky sa dobre skladujú na chladnom, suchom a tmavom mieste. Po prvé, obsah plechoviek prejde dobrou tepelnou úpravou a po druhé je feferónka sama o sebe výborným konzervantom.

MIMOchodom

To, ako pálivé budú zelené paradajky, závisí od množstva čili papričky. Preferujete jemnejšiu chuť? Vezmite jeden struk a nezabudnite odstrániť semená. Máte radi „horúce“? Pokojne si vezmite dve čili papričky a použite ich celé.

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik