Polyfenoly vás zachránia: Pred akými chorobami kombucha ochráni – výsledky výskumu
Tajomstvo je v ingredienciách
Nápoj, ktorý je všeobecne známy ako „kombucha“, je veľmi bohatý na antioxidanty, ktoré bránia rozvoju niektorých chorôb. Informoval o tom denník The Mirror s odvolaním sa na výskum nápoja vedcami.
Počas experimentu odborníci na výživu poznamenali, že ľudia užívajúci tento nápoj znižujú riziko vzniku cukrovky 2. typu. Spália viac kalórií, zmenšuje sa vrstva podkožného tuku, klesá vysoká hladina cukru a normalizuje sa cholesterol.
To je zásluha polyfenolov, pretože nápoj sa pripravuje zo zeleného čaju, ktorý je bohatý práve na takéto polyfenoly.
Lekári poznamenali, že tieto látky tiež znižujú riziko vzniku rakovinových buniek.
Odkaz: Rakovinové bunky sa neustále delia, čo spôsobuje rast nádorov alebo naplnenie krvi a lymfy týmito bunkami, ktoré telo nepotrebuje.
Informačný materiál nepredstavuje lekársku pomoc.
Už sme písali: Chorých postaví citrón na nohy, zdravým dá záruky na dlhú dobu, nehovoríme o prechladnutí – presné dávkovanie a harmonogram podávania.