K receptu Náročnosť: priemer Porcie: 4 varenie: 1 hodina 30 minútRúraPraženiePečenievečeravečeraHlavný chodVegetariánstvo: Ovo-laktoVegetariánstvoDetské menuINGREDIENCIE NA 4 PORCIE450 g špenátu, mrazeného 2 strúčiky cesnaku 1 cibuľa 3 polievkové lyžice. olivový olej 450 g cherry paradajky 1 lyžička. údená paprika alebo podľa chuti 400 g tvarohu 5% tuku 3 vajcia alebo 5 bielkov 50 g jemnej celozrnnej pšeničnej múky soľ podľa chuti mleté čierne korenie podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu PP tvarohového kastróla so špenátom a cherry paradajkami pripravte špenát: opláchnite a nakrájajte na stužky, odstráňte všetky hrubé stonky. Ak používate mrazený špenát, rozmrazte ho v cedníku a rukami vytlačte prebytočnú tekutinu.
Krok 2
Špenát umyte a nakrájajte na stužky, odstráňte všetky hrubé stonky. Ak používate mrazený špenát, rozmrazte ho v cedníku a rukami vytlačte prebytočnú tekutinu.
Krok 3
Cesnak a cibuľu nakrájame nadrobno. Zahrejte 1 polievkovú lyžičku na panvici. olivový olej a na miernom ohni orestujte cibuľu a cesnak, kým nebudú priehľadné. Občas premiešajte, aby sa zelenina uvarila rovnomerne.
Krok 4
Pridajte paradajky do panvice a dochuťte trochou soli a korenia. Zvýšte teplotu a varte, kým paradajky nezačnú praskať a pustiť šťavu.
Krok 5
Preneste obsah panvice do pripravenej panvice. Vyprázdnenú panvicu utrite papierovou utierkou a vráťte na mierny ohrev.
Krok 6
Nalejte 1 polievkovú lyžičku do panvice. olivový olej, pridajte špenát a za stáleho miešania varte, kým zelenina nezvädne (pri čerstvom špenáte) alebo kým sa neodparí tekutina (pri rozmrazení). Mierne soľ a korenie. Vložte do panvice s paradajkami a premiešajte.
Krok 7
V miske zmiešame tvaroh, vajcia a zvyšné maslo, spracujeme mixérom do hladka. Ak používate pohár mixéra, najprv doň vložte vajcia a šľahajte 20 sekúnd, potom pridajte tvaroh v 2 prídavkoch. Nakoniec pridáme múku. Dochutíme soľou, korením a paprikou, opäť premiešame.
Krok 8
Tvarohovú zmes dáme do panvice so zeleninou a uhladíme. Vložíme do rúry a pečieme 40-45 minút alebo kým povrch kastróla po stlačení prstom neodpruží.
Krok 9
Kastról ochlaďte v panvici na mriežke. Podávajte teplé so zeleným šalátom alebo jogurtom s cesnakom a sušenými bylinkami.