K receptu
Výdatný a originálny šalát s kuracou pečeňou, kyslou uhorkou a mrkvou ozdobí každý sviatočný stôl a môže sa stať aj kompletným obedom. Všetky produkty v tomto jedle spolu ladia, cesnakový majonézový dresing dodáva príjemnú krémovú nôtu a kuracia pečeň je výbornou náhradou známeho kuracieho mäsa. Pripravte si tento šalát a určite bude na vašom zozname typických jedál. Z vlastnej skúsenosti sa môžete presvedčiť, že na tomto skvelom predjedle si pochutia aj tí, ktorí nemajú radi droby.
zložitosť: ľahko Kalórie: 403,93 kcal/porcia Porcie: 6 varenie: 45 min Použité: 22,32 g/22,52 g/27,88ŠalátVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 6 PORCIÍKuracia pečeň 500 gr Bageta 1 ks cibuľa 1 ks Majonéza 1 ks klinček Rastlinný olej na vyprážanie Soľ a mleté čierne korenie Tabuľka hm RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
V hrnci alebo menšom hrnci prevarte vodu a vložte do nej vopred pripravenú kuraciu pečeň. Znova priveďte vodu do varu, znížte teplotu na minimum a varte droby 10-12 minút, kým nezmäknú.
Krok 2
Z misky scedíme tekutinu a uvarenú kuraciu pečeň preložíme do misky alebo nádoby a necháme vychladnúť pri izbovej teplote. Horúcu pečeň nedávajte do chladničky – to spôsobí, že stvrdne.
Krok 3
V hrnci prevaríme vodu, osolíme a uvaríme natvrdo uvarené kuracie vajcia. Bude to trvať približne 10 minút. Hotové vajcia naplňte studenou vodou a nechajte v nej úplne stuhnúť.
Krok 4
Cibuľu nakrájajte na veľmi tenké polkolieska alebo perie, mrkvu nastrúhajte na hrubom strúhadle. Na panvici zohrejte malé množstvo rastlinného oleja na strednom ohni a opečte zeleninu do peknej zlatistej farby. Presuňte zeleninu do samostatnej misky.
Krok 5
Vychladnuté kuracie vajcia ošúpeme zo škrupiny a oddelíme bielky od žĺtkov. Bielky umiestnite do samostatnej nádoby a odložte ich nabok na ozdobenie šalátu a žĺtky nastrúhajte na jemnom strúhadle do malej misky.
Krok 6
Do misky so žĺtkom pridajte podľa chuti majonézu, soľ a mleté čierne korenie a cez lis pretlačte aj strúčik cesnaku. Všetky ingrediencie na dresing dôkladne premiešame a v prípade potreby dosolíme.
Krok 7
Vychladnutú kuraciu pečeň nakrájame na tenké prúžky a v miske zmiešame s opraženou mrkvou a cibuľou. Uistite sa, že všetky ingrediencie šalátu sú chladné, vrátane zeleniny.
Krok 8
Nakladané uhorky nakrájame na pásiky alebo kocky a pridáme ku kuracej pečeni so zeleninou. Výrobky zalejeme majonézovo-cesnakovým dresingom a dobre premiešame.
Krok 9
Hotový šalát vložíme do chladničky a necháme odležať aspoň 30 minút, aby sa chute všetkých ingrediencií navzájom dobre prepojili.
Krok 10
Vylúhovaný šalát vyberte z chladničky a položte na tanier, vytvorte úhľadnú kôpku, na vrch rovnomerne posypte najemno nastrúhaným bielkom.
Krok 11
Bagetu nakrájajte na 12 kusov, 2 kusy na porciu. Rozohrejte panvicu na vysokú teplotu a plátky bagety rýchlo opečte do chrumkava. Plátky bagety môžete sušiť aj v hriankovači.
Krok 12
Šalát z kuracej pečene, kyslých uhoriek a mrkvy podávame s plátkami bagety; Ak chcete, môžete si šalát ozdobiť podľa vlastného uváženia – zelenou cibuľkou, plátkami olív alebo polovicami cherry paradajok.
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
Pri kúpe kuracej pečene dbajte na jej farbu a vôňu. Čerstvá kuracia pečeň by mala byť hnedá s bordovým odtieňom a vôňa by mala byť príjemná a mierne sladká. Akékoľvek zmeny farby alebo zápachu naznačujú, že výrobok nie je čerstvý.
MIMOchodom
Je veľmi ľahké skontrolovať pripravenosť kuracej pečene: úplne uvarený výrobok bude mať po krájaní rovnomernú a rovnomernú svetlohnedú farbu a šťava z neho bude úplne číra.