K receptu
Sladké konzervované paradajky sú originálnou prípravou, ktorú má veľa ľudí rád. A žiadne „dezertné“ príbehy: toto je presne predjedlo, ktoré sa podáva vo vhodnom okamihu a s vhodným prostredím (štipľavé bylinky, kyslé uhorky a marinády). Cukor v tomto recepte skôr vyvažuje soľ, pikantné tóny štipľavej papriky, ako aj vlastnú kyslosť paradajok, ktorá bráni sladkosti „vyhrať“. Najlepšie je takto konzervovať stredne veľké silné, mäsité paradajky, napríklad slivkové. Mimochodom, ak si vezmete červené a žlté, predjedlo bude tiež veľmi krásne.
zložitosť: ľahko Porcie: 8 varenie: 50 min Pridať. čas: 24 hodínruská kuchyňaPrázdneVegetariánstvo: PrísneVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 8 PORCIÍmalé silné paradajky – 1,5 kg cesnak – 4 strúčiky paprika – 1/2 strúčiky malého strúčika – 1 ks nové korenie – 4 ks soľ – 1 polievková lyžica. l.cukor – 180 kyselina glymonová – 1 lyžička. bez vrchnej feferónky – podľa chuti Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Pripravte paradajky na konzervovanie. Umyte ich a osušte papierovými utierkami. Každý plod potom napichnite špáradlom pri báze stopky, aby vplyvom vysokej teploty nepraskol.
Krok 2
Pripravte si poháre a viečka na paradajky. Umyte ich jedlou sódou alebo odmasťovačom a potom ich sterilizujte akýmkoľvek vhodným spôsobom. Nechajte vyschnúť.
Krok 3
Cesnak ošúpeme, každý strúčik nakrájame pozdĺžne na 2-3 plátky. Sladkú papriku umyte a nakrájajte na tenké prúžky. Vložte cesnak, sladkú a štipľavú papriku do pohárov. Rovnomerne na ne rozložte klinčeky a nové korenie.
Krok 4
Poháre pevne naplňte pripravenými paradajkami. V kanvici (asi 1,5 litra) priveďte vodu do varu. Nalejte ju na paradajky v pohároch. Zakryte viečkami a nechajte 15 minút.
Krok 5
Vypustite vodu z pohárov do panvice cez špeciálne viečka s otvormi. Pridajte soľ a cukor a priveďte do varu na silnom ohni. Pridajte kyselinu citrónovú a držte ju na ohni, kým sa nerozpustí.
Krok 6
Výslednú marinádu nalejte do pohárov s paradajkami a zrolujte. Prevráťte sa na zložený uterák a zabaľte do hrubej prikrývky alebo koberca. Necháme úplne vychladnúť.
UŽITOČNÉ RADY
Ak nechcete zabaliť konzervy sladkých paradajok do deky alebo túto metódu považujete za nespoľahlivú, sterilizujte ich v panvici s vodou (15 minút pre litrové poháre, 25 minút pre trojlitrové poháre).
MIMOchodom
Pred podávaním položte na tanier sladké paradajky z konzervy a ozdobte petržlenovou vňaťou alebo lístkami estragónu: tieto bylinky ideálne zvýraznia jasný charakter občerstvenia.