Studená polievka s avokádom, uhorkou a krill mäsom

K receptu

Táto originálna polievka sa dá pripraviť, ak vás už okroshka omrzela, no v horúčavách predsa len chcete najprv studenú. V nezvyčajnom súbore ingrediencií vyniká krill. Mnohí s týmto drobným tvorom často obchádzajú pult, nevediac o aké výhody a potešenie sa pripravujú. Tieto morské plody obsahujú pôsobivé množstvo Omega-3 a Omega-6, železa, horčíka, draslíka, vápnika, fosforu, sodíka, fluóru, jódu a ďalších cenných vitamínov a minerálov, ako aj kompletné bielkoviny, ktoré sú takmer stopercentne stráviteľné. Mimochodom, krill vôbec nie sú krevety, ale drobné kôrovce, ktoré žijú vo vodách Antarktídy. Pre tých, ktorí chcú znížiť obsah kalórií v miske, odporúčame nahradiť zeleninový vývar a smotanu kokosovým mliekom a nepridávať kyslú smotanu.

zložitosť: ľahko Kalórie: 548,46 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina 15 minút Použité: 9,24 g/50,85 g/13,44polievkaVegetariánstvo: PescetarianizmusVegetariánstvoINGREDIENCIE NA 4 PORCIE400 ml zeleninového vývaru 100 ml hustej smotany 1 konzerva krillového mäsa 3 veľké avokáda 2 uhorky polovica zeleného chilli polovica červeného chilli 4 vetvičky koriandra 50 ml citrónovej šťavy 2 polievkové lyžice. l. rastlinný olej 2 lyžice. l. olivový olej kyslá smotana na podávanie čerstvo mleté ​​čierne korenie soľ Tabuľka váh a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovkaStlačením ponecháte obrazovku zapnutú počas varenia. Keď opustíte stránku alebo deaktivujete funkciu, obrazovka sa vráti do normálneho stavu

Krok 1

Avokádo rozrežte pozdĺžne na polovicu, odstráňte kôstku a ošúpte šupku. Nasekajte dužinu a vložte ju do pohára mixéra. Pridajte polovicu citrónovej šťavy a smotany a rozmixujte do hladka. Zalejeme zeleninovým vývarom a 120 ml studenej prevarenej vody, pridáme soľ, korenie a premiešame. Vložte do chladničky na 1 hodinu.

Krok 2

Zahrejte rastlinný olej na nepriľnavej panvici a smažte nakrájané čili spolu so semienkami 3 minúty. Preložíme na papierové obrúsky a necháme vychladnúť.

Krok 3

Uhorky nakrájajte na tenké prúžky, spojte s krilovým mäsom, zvyšnou citrónovou šťavou, korením a nechajte 10 minút odstáť.

Krok 4

Polievku nalejeme do misiek, do každej pridáme kyslú smotanu, uhorky s krillom a čili, pokvapkáme olivovým olejom a posypeme nadrobno nakrájaným koriandrom.

UŽITOČNÉ RADY

Na studenú avokádovú polievku môžete namiesto vývaru a smotany použiť kokosové mlieko. V tomto prípade nie je potrebné pridávať kyslú smotanu.

MIMOchodom

Na 100 g: bielkoviny 2,20 g (2,75 % dennej hodnoty) • tuky 11,15 g (12,39 %) • sacharidy 4,55 g (2,71 %) • kcal 121,23 (6,74 %) • sodík 257,95 mg (17,79 %) • cukor celkom 1,20 g 2,40 %) • EFA 2,86 g (14,30 %) • vláknina 2,39 g (7,97 %)

Share to friends
Rating
( No ratings yet )
Clanky Cirkus Lánik