K receptu
Každá krajina ho považuje za svojho. Americký hot dog si pochutia deti aj dospelí. Toto, jeden z najpopulárnejších fastfoodov na svete, sa považuje za americký vynález, hoci jeho korene sú nemecké. Podľa jednej verzie ho vytvoril nemecký emigrant, ktorý sa rozhodol predávať horúce mäsové klobásy na ulici. Pre zákazníkov bolo nepohodlné naberať párky rukami, a tak prišiel s nápadom dať ich do žemle prekrojenej na polovicu. Musel som to potrieť horčicou, potom kečupom, pridať nakladanú uhorku a cibuľu a kupujúcim nebolo konca-kraja. Chuť hotdogu do značnej miery závisí od kvality dvoch hlavných ingrediencií – klobásy a žemle. Podľa Američanov nie každá klobása je hodná párku v rožku. Mala by byť veľmi chutná, s prevahou mletého hovädzieho mäsa a dlhá aspoň 15 cm No, na žemľu sú špeciálne požiadavky: vzdušnosť, mäkkosť a nízka hmotnosť. Pokiaľ ide o polevy a omáčky, každý štát má svoje vlastné, takže experimentovanie s párkami v rožku sa odporúča. Názov tohto sendviča v preklade znamená „hot dog“ a nikto nevie prečo.
zložitosť: ľahko Kalórie: 332,55 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 20 min Pridať. čas: 20 min Použité: 11,80 g/16,62 g/36,22Americká kuchyňavečeraObčerstvenieINGREDIENCIE NA 4 PORCIEHot dog buchty 4 ks.Dlhé klobásy (viedenské) 4 ks.Nakladané uhorky 2 ks.Žiarovka 1 kusSladká horčica Paradajková omáčka alebo kečup Rafinovaný rastlinný olej Tabuľka mier a váh RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Na prípravu pravého amerického hotdogu si pripravte všetky ingrediencie: viedenské párky, oválne žemle, sladkú horčicu, kečup alebo paradajkovú omáčku, šalát a kyslé uhorky.
Americký hot dog ()
Krok 2
Cibuľu nakrájajte na pol krúžky, ponorte ju na pár minút do misky s horúcou vodou, aby ste odstránili horkosť a zápach, a sceďte v cedníku. Potom na panvici zohrejte rastlinný olej a opečte cibuľu do zlatista a chrumkava. Nechajte odkvapkať na papierových utierkach, aby ste odstránili prebytočný olej.
Americký hot dog ()
Krok 3
Nakladané uhorky nakrájame na tenké plátky. Pripravte žemle: prerežte ich pozdĺž dlhšej strany na polovicu, ale nie úplne, aby sa polovice mohli otvárať ako kniha. Ak sú klobásy pokryté filmom, odstráňte ho.
Americký hot dog ()
Krok 4
Zahrejte grilovaciu panvicu, namažte ju rastlinným olejom. Vložte párky a žemle do horúcej panvice a varte, kým sa neobjavia tmavé pruhy, raz otočte.
Americký hot dog ()
Krok 5
Opečené párky a žemle preložíme na dosku. Horúcu žemľu mierne otvorte (lepšie to urobte v rukaviciach, aby ste sa nepopálili) a z jednej strany namažte horčicou.
Americký hot dog ()
Krok 6
Na polovicu žemle s horčicou položíme horúcu klobásu, prelejeme paradajkovou omáčkou, navrch rozložíme opraženú cibuľku a plátky uhorky a prikryjeme druhou polovicou žemle. Hot dogy podávajte ihneď.
Americký hot dog ()
POZNÁMKA PRE HOSTESKU
V niektorých štátoch je americký hot dog obložený šalátom a plátkami syra a niekedy aj surovou cibuľou. Takže aj vy môžete využiť tieto výnimky z pravidiel. Ak nemáte grilovaciu panvicu, upečte žemle a klobásy v rúre.
MIMOchodom
Škandinávci prišli s nápadom pridať do hotdogov vyprážanú cibuľu namiesto surovej. O túto poctu sa sporia Dáni a Švédi. Dnes sa dá vyprážaná sušená cibuľa kúpiť hotová, v pohároch, na trhoviskách.