K receptu
Baklažány s paradajkami a syrom v rúre sa môžu ukázať ako celkom veľkolepé jedlo, ak pri výbere ingrediencií použijete fantáziu a všetko pripravíte v krásnej zapekacej miske. Podávajte to v ňom. Cestoviny, dusená paprika a cibuľa s korením dodajú bohatosť a pikantnosť. Na pečenie baklažánov si môžete vybrať akýkoľvek syr, pokiaľ sa dobre roztopí. Nevynechajte ani parmezán: dodá jedlu pikantnosť.
zložitosť: ľahko Kalórie: 513,35 kcal/porcia Porcie: 3 varenie: 35 min Použité: 26,64 g/24,64 g/45,54ObčerstvenieINGREDIENCIE NA 3 PORCIE1 baklažán 1 zrelá paradajka 1 červená paprika 1 červená cibuľa 120 g cestovín petiti 200 g syra (mozzarella, Gouda, iný vhodný syr na pečenie) 50 g parmezánu olivový olej na vyprážanie zeleniny 1/2 lyžičky sušené oregano cesnakový prášok tymián Tabuľka hmotností a opatrenia RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Zapnite rúru na predhriatie na 200 stupňov.
Krok 2
Cestoviny uvaríme al dente. Vypustite vodu.
Krok 3
Kým sa cestoviny varia, pripravte si v rúre zeleninu na baklažán so syrom a paradajkami. Baklažán umyjeme, odrežeme stonku a nakrájame na plátky hrubé asi 0,5 cm.
Krok 4
Papriku umyjeme, zbavíme stopky a semien, nakrájame na kocky.
Krok 5
Cibuľu ošúpeme a nakrájame na kocky.
Krok 6
Paradajku umyte, nakrájajte na polovicu, odstráňte stopku a sepaly, nakrájajte na polkruhy.
Krok 7
Syr nakrájajte na malé kocky. Parmezán nastrúhame na jemnom strúhadle.
Krok 8
Na panvici rozohrejeme trochu olivového oleja a baklažány opečieme z oboch strán do mäkka a do zlatista. Preložíme na tanier.
Krok 9
Na panvici, v ktorej sa piekli baklažány, zohrejte olivový olej. Pridajte cibuľu, papriku, soľ, korenie, posypte korením a varte 4-6 minút.
Krok 10
K zelenine na panvici pridáme petitim, pridáme korenie, nakrájaný syr, soľ, korenie a pokvapkáme olivovým olejom. Dôkladne premiešame.
Krok 11
Cestoviny so zeleninou preložíme do zapekacej misy a na vrch poukladáme baklažány a paradajky do prekrývajúceho sa kruhu. Soľ, korenie, posypeme strúhaným parmezánom.
Krok 12
Vložte do predhriatej rúry na 10-12 minút.
UŽITOČNÉ RADY
Pred podávaním nechajte misku odpočívať 2 minúty.