K receptu
Bravčové mäso zapečené s paradajkami a syrom v rúre je výbornou voľbou na všedné i sviatočné dni. Toto jedlo sa pripravuje celkom jednoducho, ukáže sa neuveriteľne chutné a vyzerá veľmi krásne. Je tiež pekné, že všetky zložky receptu sú celkom dostupné pre každého: bravčové mäso, paradajky, syr, cesnak, kyslá smotana a petržlen. Čo sa týka mäsa, odporúčame použiť šunku, ale môžete použiť aj carb a sviečkovicu. Pripravte si ingrediencie, vložte ich do formy, vložte do rúry a 45 minút robte, čo chcete. Mimochodom, počas tejto doby si môžete pripraviť prílohu – zemiakovú kašu alebo len šalát z čerstvej zeleniny. Potom upečené bravčové mäso vyberte a podávajte v rovnakej forme. Veľmi chutné a aromatické!
zložitosť: priemer Kalórie: 574,55 kcal/porcia Porcie: 4 varenie: 1 hodina Použité: 36,45 g/45,78 g/4,68PečenievečeravečeraHlavný chodVegetariánstvoNový rokINGREDIENCIE NA 4 PORCIE800 g bravčovej šunky 250 g syra 100 g kyslej smotany 5–6 stredných paradajok 3 strúčiky cesnaku 5–6 vetvičiek petržlenu olivový olej 1-2 polievkové lyžice soľ čerstvo mleté čierne korenie Tabuľka hmotností a mier RECEPT NA VARENIENikdy neblednúca obrazovka
Krok 1
Rúru predhrejeme na 180°C. Veľký pekáč vymastíme olivovým olejom. Bravčové mäso umyjeme, osušíme a potom cez zrno nakrájame na 1 cm hrubé plátky.
Krok 2
Položte kúsky bravčového mäsa na pracovnú dosku, prikryte potravinovou fóliou alebo pergamenovým papierom a rozdrvte na hrúbku 7-8 mm. Dochutíme soľou a korením zo všetkých strán. Vložte mäso do panvice, malo by sa zmestiť do jednej vrstvy.
Krok 3
Rozdrvte strúčiky cesnaku čepeľou noža a ošúpte ich. Cesnak nasekáme nadrobno. Petržlenovú vňať umyjeme a osušíme. Listy oddeľte od stoniek (nebudete ich potrebovať) a nasekajte nadrobno.
Krok 4
Syr nastrúhajte na hrubom alebo strednom strúhadle do veľkej misy. Tretinu syra vložte do samostatnej nádoby a odložte ju na chladné miesto (budeme ju potrebovať neskôr).
Krok 5
Pomocou polievkovej lyžice zmiešame väčšinu strúhaného syra s kyslou smotanou, nasekaným cesnakom a nasekanou petržlenovou vňaťou. Zmes jemne osolíme a okoreníme.
Krok 6
Na bravčové mäso na panvici naneste lyžicou zmes syra a kyslej smotany a povrch uhlaďte špachtľou. Paradajky umyte a osušte papierovou utierkou.
Krok 7
Paradajky nakrájajte na tenké plátky a preložte ich na bravčové mäso natreté syrovou zmesou. Pridajte trochu soli a korenia. Na vrstvu paradajok posypeme zvyšným strúhaným syrom.
Krok 8
Vložte panvicu do rúry a pečte bravčové mäso 45 minút, kým nebude uvarené. Syr by sa mal roztopiť a zozlatnúť. Podávajte jedlo v rovnakej forme, v akej sa pieklo.
UŽITOČNÉ RADY
Na pečenie bravčového mäsa s paradajkami si vezmite syr, ktorý máte najradšej: tvrdý alebo polotvrdý. Vhodná je Gouda alebo Tilsiter, ako aj Maasdam, ale aj parmezán.
MIMOchodom
Pred vložením kúskov bravčového mäsa do formy ich potrieme nie príliš pikantnou horčicou: chuť jedla bude bohatšia, výraznejšia a trochu pikantnejšia.