Čokoláda za to nemôže: doktor Khasanova vyvrátil mýty o obľúbenej pochúťke miliónov
Odborník na výživu vymenoval tri hlavné mylné predstavy
Odborník na výživu Linda Khasanová rehabilitovaná čokoláda, ktorá bola predtým považovaná za jednu z potravín vyvolávajúcich migrénu. Okrem toho lekár ubezpečuje, že je čas prestať považovať túto pochúťku za škodlivú pre postavu a pokožku.
Takže podľa Khasanovej môže čokoláda v miernych dávkach úplne zmierniť bolesť hlavy. Obsiahnutý tryptofán, z ktorého sa syntetizuje serotonín, pomáha zlepšovať náladu, znižovať úzkosť a únavu.
Myšlienka čokolády ako vinníka kíl navyše je mylná, poznamenáva Khasanova. Kvalitný výrobok v primeranom množstve môže vyvážiť výživu tých, ktorí sú na diéte – pár plátkov potláča chuť na sladké.
Nakoniec, nie je to chyba čokolády, že milovníci čokolády majú zlú pleť. Pretože antioxidanty v kakaových bôboch, naopak, pomáhajú zlepšiť kvalitu pokožky, hovorí odborník na výživu.
„Mali by ste sa však vyhýbať konzumácii čokolády vo veľkých množstvách, aby ste si nespôsobili vyrážky a individuálne alergické reakcie,“ zdôraznila Khasanova v rozhovore pre Lenta.ru.
Dôležité je, aby konzumovaná čokoláda bola horká (od 75%) a mala prírodné zloženie. Odporúča sa zjesť 20 gramov tohto produktu denne – telu to len prospeje.
Referencia: Zdravá čokoláda by nemala obsahovať cukor, mlieko ani iné priemyselné prísady, varuje odborník na výživu, inak môže byť pochúťka škodlivá a skutočne viesť k priberaniu.
Predtým sme písali, aká večera sa považuje za ideálnu z medicínskeho hľadiska.